Προωθώντας τις αρχές της συμπερίληψης στην τάξη και το σχολείο (inclusiveschool)

Οι μαθητές/τριες τω ΣΤ1 και Δ3 συμμέτεχουν στο πρόγραμμα dive in-inclusives school .

Το συμπεριληπτικό σχολείο  είναι μια κοινότητα ανθρώπων που κατανοεί και αγκαλιάζει κάθε είδους διαφορετικότητα που αναπτύσσεται στους κόλπους της, φύλου, μαθησιακών αναγκών,κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, θρησκείας και εθνικής καταγωγής,με στόχο την ανάπτυξη  μιας υγιούς αίσθησης προσωπικής ταυτότητας  και  αισθήματος του ανήκειν σε όλους. Η σχολική ομάδα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα επικεντρωθείσε μια ετεερότητα, εκείνη που την απασχολεί περισσότερο, και θα ετοιμάσει σχέδιο δράσης.

 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 

Το πρόγραμμα μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στοχεύει στην  κατανόηση της διαφορετικότητας ,την ανάδειξη  της  σημασίας της και την καλλιέργεια της αξίας της συμπερίληψης.

 

Γ. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ :

Οι μαθητές/τριες   θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες και  ερωτηματολόγια

Να διερευνήσουν πόσο συμπεριληπτική είναι η τάξη και το σχολείο τους.

Να έρθουν σε επαφή με τα άρθρα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και με τους 17 Στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Να αναγνωρίσουν του τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να εργαστούν για να τους βελτιώσουν, να επιλέξουν ένα τον πιο σημαντικό και να σχεδιάσουν γι΄ αυτόν ένα σχέδιο δράσης .

Να  αναζητήσουν συνεργάτες και φορείς για να σχεδιάσουν  μια θεματική εβδομάδα συμπερίληψης  στην οποία θα ενημερωθεί όλο το σχολείο και θα γιορτάσει την αξία της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης .

Τέλος να αναστοχαστούν πάνω σε αυτή   την προσπάθεια και να σκεφτούν τι αποκόμισαν και τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς