Πράγματα που αγαπώ…

Μήνυμα προς τα παιδιά.

Ο σκοπός των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι   να καταγράψει το κάθε παιδί (μέσω της ζωγραφικής) τα αγαπημένα του πράγματα (χρώμα, τραγούδι, παιχνίδι, φαγητό κλπ.) Αυτή η διαδικασία  που για εμάς τους ενήλικες μοιάζει απλή , για τα παιδιά είναι σύνθετη, γιατί θα πρέπει να ανακαλέσουν από τη  μνήμη τους, πράγματα που τους αρέσουν , να καταλήξουν σε ένα από τα πολλά  και αυτό να το αποτυπώσουν στο χαρτί  , με ένα όσο το δυνατό πιο κοντινό τρόπο  προς το αντικείμενο χρώμα, σχήμα , μέγεθος .

Όταν   οι ατομικές  δραστηριότητες παρουσιάζονταν  σε όλη την ομάδα της τάξης, στο φυσικό χώρο του νηπιαγωγείου, αυτό  βοηθούσε στην κοινωνικοποίηση των παιδιών , στην αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών, αλλά   και στην τόνωση  της αυτοπεποίθησης  τους.

Πώς τις δουλεύετε;  Διαβάστε τι ζητάει το κάθε φύλλο εργασίας (ένα κάθε φορά ) και αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ότι θέλουν . Επανέρχεστε μέσα στην διάρκεια της μέρας  όποτε κρίνετε εσείς , λαμβάνοντας υπόψη να μην κουράζονται ή να μην βαριούνται τα παιδιά. Στο τέλος γράψτε σύντομα ότι σας πει. Εξηγείστε ότι κάθε μέρα θα λαμβάνουν κάτι νέο  από το σχολείο και θα πρέπει να ασχολιούνται με αυτό .

Επιλέγουμε  την σταδιακή και καθημερινή  ενασχόληση του παιδιού, ώστε να υπάρχει η προσμονή την επόμενων φύλλων εργασίας. Αυτό οδηγεί σε υπευθυνότητα καθώς περιμένουν  κάθε μέρα αυτό που θα τους αποσταλεί. Οι δραστηριότητες αποσκοπούν στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης , βασικό στοιχείο της τόνωσης της αυτοεκτίμησης του κάθε παιδιού. Εξάλλου το να γνωρίζουμε στοιχεία της προσωπικότητάς μας , μας βοηθάει  στο να γνωρίζουμε καλύτερα τους εαυτούς μας.

Παρακαλούμε αντιμετωπίστε την όλη προσπάθεια των παιδιών με θετικό τρόπο , διότι έχουν ανάγκη να ακούσουν την φιλοφρόνησή σας.

Σας ευχαριστούμε….