Πασχαλινές κατασκευές…

Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες κατασκευές ενόψει του Πάσχα. Διαλέξτε όποιες και όσες θέλετε  να φτιάξετε και μπορείτε να μας τις στείλετε στο email του σχολείου, για να τις αναρτήσουμε.

Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ότι άλλο εσείς ή τα παιδιά θελήσουν, σε μια διαδικασία επικοινωνίας παιδιών και εκπαιδευτικών αλλά και των παιδιών μεταξύ τους,  μέσω του σχολείου.

Κατασκευή με χάρτινα πιάτα.

Τα βάφουμε με τέμπερα ή πλαστικό (ότι χρώμα έχουμε , η φαντασία των παιδιών είναι μεγάλη), βάζουμε τα χαρακτηριστικά τους, με ότι υλικά έχουμε. Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθούμε στην πιστή αναπαραγωγή της εικόνας. Το σημαντικό είναι η χαρά της δημιουργίας.

-Παιδιά ,ελάτε να φτιάξουμε κάποιο ζωάκι από τα παρακάτω.

Στη συνέχεια μπορείς  να πεις και μια μικρή ιστορία, αν θέλεις…

 

Κάρτα με αποτύπωμα της παλάμης πάνω στο χαρτί.

Βάφουμε την παλάμη με ότι χρώμα έχουμε στο σπίτι και στην συνέχεια πατάμε την παλάμη μας πάνω στο χαρτί. Ζωγραφίζουμε τα φτερά της κοτούλας.

Ας γράψουμε τώρα την επίκαιρη ευχή και ας την στείλουμε (με φωτογραφία) στον παππού ή την γιαγιά, στον νονό και την νονά.

ΥΓΕΙΑ ή μια ευχή  για να διώξουμε μακριά τον κορωνοϊό…

Πηγή φωτογραφιών:Pinterest.

Στολίζουμε αβγουλάκια.

Βράζουμε τα αβγά , κόβουμε κομμάτια από χαρτοπετσέτα,  ένα ασπράδι αβγού και με ένα πινελάκι προσεκτικά , καλύπτουμε τα αβγά με το ασπράδι. Όταν  στεγνώσουν , θα είναι κάπως έτσι.