e-twinning έργο “mystery box”, Παγκόσμια ημέρα ανθρώπινης αλληλεγγύης

Στη δεύτερη υποενότητα του e-twinning έργου «mystery box» ανέλαβε να οργανώσει  δραστηριότητες STEAM το Νηπιαγωγείο Α΄ Κολοσσίου Κύπρου. Η ενασχόληση με την υποενότητα αυτή διήρκησε δύο μήνες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

SCIENCE : Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο για να δώσει δώρα στα παιδιά.  Όμως υπάρχει πρόβλημα…όλα έχουν παγώσει.  Μέσω ενός πειράματος θα βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη να λιώσει τον πάγο.

science1

Φτιάξαμε δεντράκια από σόδα και νερό, τα βάλαμε στην κατάψυξη και αφού πάγωσαν,  τα στήσαμε σ έναν δίσκο και αφήσαμε δίπλα ξύδι, μπολ, κουταλάκια, σταγονόμετρα και τα παιδιά ανακάλυψαν τι συμβαίνει όταν ρίξουν πάνω τους ξύδι.

TECHNOLOGY :  Δραστηριότητες τεχνολογίας με τη βοήθεια του ρομπότ beebot με χρήση κώδικα ώστε να ακολουθήσει το μονοπάτι της αγάπης για να βρει τον Άγιο Βασίλη.20231213 125101

ENGINNEERING : Φτιάξαμε στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε σχήμα καρδιάς και κολλήσαμε την εικόνα κάθε μαθητή στο μπροστινό μέρος της καρδιάς.

engineering love

ART: Χρωματίσαμε χριστουγεννιάτικη Μάνταλα, ζωγραφίσαμε σχέδια Αγάπης και μάθαμε τη λέξη Αγάπη στα αγγλικά(LOVE). Γράψαμε τη λέξη αγάπη στη γλώσσα μας και τραγουδήσαμε ένα τραγούδι για την αγάπη στη γλώσσα μας.

christmas mandala

MATHEMATICS: Χρωματίσαμε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, μετρήσαμε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες στο δέντρο και γράψαμε τον σωστό αριθμό.

incollage 20240110 091918884

 

Κατηγορίες: ETWINNING ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Mystery Box. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση