Etwinning έργο:”Μystery Βox”- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

To Mystery Box ήρθε και έφερε την 4η και τελευταία έκπληξη!

Screenshot 14

Screenshot 15

22 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Τις δραστηριότητες STEAM της 4ης ενότητας, οι οποίες είχαν ως θέμα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης και σχεδιάστηκαν από το Δημοτικό σχολείο Tollegno, Πεδεμόντιο της Ιταλίας και η υλοποίησή τους διήρκησε από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο.

SCIENCE :

Στον τομέα της Μηχανικής κατασκευάσαμε μια ταΐστρα για πεταλούδες και τη βάλαμε στην αυλή του σχολείου μας περιμένοντας κάθε μέρα να εμφανιστούν όμορφες και χρωματιστές πεταλούδες.

Χωρίς τίτλο 300x188 1

TECHNOLOGY : 

Στον τομέα αυτό  οι μαθητές καλούνται να οδηγήσουν την beebot στη σωστή διαδρομή ώστε να βάλουμε τα απόβλητα στον σωστό κάδο και να καταφέρουμε να καθαρίσουμε τη Γη. Κάθε σχολείο θα ακολουθήσει το μονοπάτι για να φτάσει στους σωστούς κάδους που επιλέχθηκε με κλήρωση. Το σημείο εκκίνησης θα είναι τα σκουπίδια και το τέλος ο κάδος.

 Χωρίς τίτλοENGINNERING : 

Στον τομέα αυτό μάθαμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τη Γη χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φτιάξαμε έναν ανεμόμυλο από χαρτί.Θαυμάστε τους! Δεν είναι πολύ όμορφοι;image 9

φimage 1 1

ART: 

Στον τομέα των τεχνών, δημιουργήσαμε μια ομαδική αφίσα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και το κάθε σχολείο την παρουσίασε στη διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε.

Η δική μας αφίσα…

image 2 1

και οι αφίσες όλων των εταίρων.
unnamed file

MATHEMATICS: 

Τέλος στον τομέα των Μαθηματικών μάθαμε τα στρώματα από τα οποία αποτελείται η Γη. Κάναμε ένα φύλλο εργασίας για το πώς είναι μέσα η γη. Αντιστοιχίσαμε τα στρώματα της γης όπως τα βλέπαμε σε μια εικόνα με τα αντίστοιχα ονόματα.

image 10σσ

Κατηγορίες: ETWINNING ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Mystery Box. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση