Η συμμετοχή μας στο Διαπεριφειακό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Το Νηπιαγωγείο μας από το 2020 συμμετέχει στο “Διαπεριφερειακό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” ως ενεργό μέλος, με δράσεις που σκοπό έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές/τριες στην πρόληψη από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

Είναι  μεγάλη μας τιμή που για άλλη μία χρονιά η δράση μας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Διαπεριφερειακού Δικτύου από την Υπεύθυνη Πρέσβειρα και Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Τσαβδάρη Αναστασία.

Φέτος η δράση μας αφορά την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό του Safer Internet4Kids με θέμα: ¨Η Ευγένεια στο διαδίκτυο- Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο”.

Αρχικά συζητήθηκε στην ολομέλεια τι είναι το διαδίκτυο και τι μας προσφέρει, τι πρέπει να προσέξουμε για να μπορούμε να το χαιρόμαστε με ασφάλεια. Επίσης συζητήθηκε  η σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε κατά τη χρήση του διαδικτύου. Μέσα από παιχνίδια αντιλήφθηκαν τι είναι σωστό και τι λάθος και τι είναι αυτό που μπορεί να πληγώσει στον συνομιλητή μας. Παίζοντας με τα γράμματα της λέξης ΕΥΓΕΝΕΙΑ αυθόρμητα προέκυψε ένα παιχνίδι ερωτήσεων  το οποίο θελήσαμε να το στείλουμε στον διαγωνισμό. Τα παιδιά ζωγράφισαν τους ήρωες του παιχνιδιού και διατύπωσαν τις ερωτήσεις. Μαγνητοφωνήθηκε το παιχνίδι τους και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την συμμετοχής μας στον διαγωνισμό.

 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η συμμετοχή μας στο Διαπεριφειακό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9460

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση