ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές /τριες πρέπει να κάνουν το self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο. Μέχρι και την Παρασκευή μπορείτε να προμηθευτείτε 6 δωρεάν self tests από ένα φαρμακείο, με τα οποία θα καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου).

Το self-test θα επιδεικνύεται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, και θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο και θα δηλώνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/, ώστε να εκδοθεί και να εκτυπωθεί η Σχολική κάρτα για covid-19. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε εκτυπωτή, μπορείτε να προμηθευτείτε Έντυπα σχολικής κάρτας από το σχολείο έως τις 11:00 την Παρασκευή 10/9/21, τα οποία θα συμπληρωθούν χειρόγραφα αφού έχετε ήδη πραγματοποιήσει τη δήλωση στην πλατφόρμα.

Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή, είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι:

  1. Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  2. Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  3. Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, και όχι στις διημερεύσεις ή διανυκτερεύσεις των φαρμακείων.
Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση