Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «edupass.gov.gr»

 

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4960/26-10-2021  από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών  που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής θα πρέπει  να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι  την πλατφόρμα self-testing.gov.gr , η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια να αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και να ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β’ 4558).

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δηλώνεται υποχρεωτικά:

1)Κάθε φορά το αποτέλεσμα του self test που θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ και από εκεί θα τυπώνεται πλέον η κάρτα μαθητή που θα επιδεικνύεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Επίσης θα δηλώσουν:

2)Μόνο μία φορά, την υγειονομική τους κατάσταση ΟΛΟΙ οι μαθητές του σχολείου που έχουν νοσήσει και οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί.

3)Όλοι οι εισερχόμενοι στο σχολείο την υγειονομική τους κατάσταση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. (Επισκέπτες, Γονείς, κ.α)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας