Εορτασμός Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας- Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ), μέλος του οποίου είναι και το 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, διοργάνωσαν, για τρίτη χρονιά, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μια πανελλαδική εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με στόχο την ενίσχυση ενός σχολείου ασφάλειας, σεβασμού και ενεργής συμπερίληψης.

Η φετινή δράση είχε ως τίτλο και ταυτόχρονα ως κεντρικό μήνυμα τη φράση: «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό».

Μέσα από την υλοποίηση βιωματικών και ομαδοσυνεργατικών δράσεων στην αυλή και το φουαγιέ του σχολείου, που στόχο είχαν την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, την αναγνώριση καταστάσεων βίας /εκφοβισμού και την ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών μας, το σχολείο μας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και μηδενικής ανοχής απέναντι στη σχολική βία και τον εκφοβισμό!

 

image1image8image0image4image11IMG 20260306 093154image5image13image13 1

Σχετικά με 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το Ιστολόγιο του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *