ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ 3-2-2018

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, μέλη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου με θέμα “Κλικ! Προστατεύω το κλίμα δημιουργώντας ψηφιακά” μαζί με άλλους συμμαθητές τους, συμμετείχαν στη Μαθητική Ποδηλατάδα που διοργάνωσε η ομάδα Ecomobility του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Παρόλο που ο καιρός δε ήταν υποστηρικτικός, παρόλο που κάποιοι γονείς δίστασαν να στείλουν τα παιδιά τους λόγω κινητοποιήσεων των αγροτών, παρόλο που πολλά ποδήλατα ήταν ξεχασμένα στα εξοχικά μας, καταφέραμε να υποστηρίξουμε τη δράση που είχε στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας για τη δημιουργία ασφαλών υποδομών.

Τα συνθήματά μας έδωσαν πνοή και ρυθμό στην ποδηλατάδα και χαρά στον κόσμο που μας έβλεπε .

< ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΙ ΑΣΕ Τ’ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ >

< ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΕΡΑ>

<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΕΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΟ>

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ECOMOBILITY

ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η επιτυχία της δράσης μας δείχνει ότι όταν οι μαθητές βρουν το χρόνο να ασχοληθούν με κάποιο θέμα που τους ενδιαφέρει, όταν συνεργαστούν και δουλέψουν, μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ήταν μεγάλη μας τιμή που μας προσκάλεσαν και τους βοηθήσαμε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, την υλοποίηση της πρώτης μαθητικής ποδηλατάδας.

Χαρήκαμε που ενώσαμε τις φωνές μας με τις δικές τους για μια Θεσσαλονίκη με ασφαλείς ποδηλατόδρομους και λιγότερα καυσαέρια.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή μας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον κο Μπαρμπουνάκη. Οι μαθητές του έδωσαν τις επιστολές που έγραψαν και συζήτησαν μαζί του.

Ευχόμαστε τα όνειρα των μαθητών να πραγματοποιηθούν και να γίνει η πόλη μας μια ποδηλατούπολη γεμάτη υγιείς και χαρούμενους ανθρώπους.

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις δράσεις 2017-2018, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.