Δημιουργική Γραφή

Την φετινή σχολική χρονιά,  οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2, με αφόρμηση τα λογοτεχνικά κείμενα που προσέγγισαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, παρήγαγαν τα δικά τους κείμενα, εξασκούμενοι στη δημιουργική γραφή. Έτσι παρουσίασαν στην τάξη πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, όπως:



Λήψη αρχείου

  • Ο Πέτρος και η Αγγελικούλα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στέλνουν ένα γράμμα στον πατέρα τους, που βρίσκεται στην εξορία. (Ε. Αλεξίου, “Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν”).



Λήψη αρχείου

  • Η μητέρα, η κεντρική ηρωίδα, με μια χρονοκάψουλα ταξιδεύει από τις αρχές του 20ου αι. στο 2024. Όταν γυρίζει πίσω, διηγείται σε μια φίλη της τι την εντυπωσίασε, τι την παραξένεψε, τι την μάγεψε, τι την ενόχλησε… (Π. Μπακ, “Η μάνα”).



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.