Συμμετοχή του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία 2024

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας “C’ est la vie”, συμμετείχε στο Φεστιβάλ  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία 2024 που έγινε στα Γιαννιτσά.

IMG 8017

Το Φεστιβάλ έχει ως σκοπό την γνωριμία μαθητών και εκπαιδευτικών με την εκπαιδευτική ρομποτική, τη διάδοση της χρήσης της και την αξιοποίηση της ρομποτικής και της τεχνολογίας, γενικότερα, σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (μαθήματα Θετικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τεχνολογικών Επιστημών – μαθήματα τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ). Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την συμβολή της ρομποτικής και της τεχνολογίας, γενικότερα, στην επίλυση προβλημάτων (περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, επιστημονικών, υγείας, κ.ά.). Έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση κοριτσιών και αγοριών να ασχοληθούν με την ρομποτική αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι μαθητές και μαθήτριες  παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο: “RoboGraff, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι εκμάθησης Ρομποτικής”.

IMG 8018

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της ομάδας Ρομποτική, τον Κωνσταντίνο, τη Δανάη, την Ιωάννα, τον Δημήτρη, τον Στάθη, τον Φώτη, τη Λίνα, τον Κωνσταντίνο, τον Ιάσονα και στην προπονήτριά τους, κ.Άννα Μονέφτση.

Robograff logo page 0001

Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ, Εκδηλώσεις δράσεις 2023-2024. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.