1η Ανακοίνωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση του σχολείου μας

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και γονείς-κηδεμόνες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα παρέχουμε στους μαθητές μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ που θα βρείτε παρακάτω.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

Για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, προτείνεται να αξιοποιηθούν πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το ΥΠΑΙΘ όπως για παράδειγμα το e-class και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Ενδεικτικό πλάνο ασύχγρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης:

  • Ανάρτηση στο ψηφιακό τμήμα, με ευθύνη του/της εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού υλικού, υλικού προς μελέτη, ασκήσεων – εργασιών κλπ.
  • Μελέτη του υλικού από τους μαθητές/ριες, υποβολή ερωτήσεων προς τον/την εκπαιδευτικό, λύση ασκήσεων και υποβολή των εργασιών/απαντήσεων προς τον/την εκπαιδευτικό της τάξης σε προθεσμία που θα ορίζει ο εκπαιδευτικός.
  • Αξιολόγηση των εργασιών και ασκήσεων από τον εκπαιδευτικό της τάξης και αποστολή σε κάθε μαθητή/τρια μεμονωμένα σχετικής ανατροφοδότησης (με κάθε πρόσφορο τρόπο, π.χ. μέσω της πλατφόρμας ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ιστοσελίδα του ΠΣΔ για εγγραφή μαθητή/μαθήτριας

https://register.sch.gr/students/

(βοηθητικό βίντεο για την Εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ από γονείς)

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παροχή Λογαρ.ΠΣΔ-Εξ Αποστάσεως Ασύγχρονη

Νέες Οδηγίες-Εξ αποστάσεως

Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.