Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών στο σχολείο

Στηρίξτε όλοι την προσπάθεια της περιβαλλοντικής ομάδας της Γ΄τάξης να συλλέξει ανακυκλώσιμες συσκευασίες για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών!

Η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ’ τάξης του σχολείου μας συνεχίζει τη διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και το ανταποδοτικό όφελος από τη χρήση των συστημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τα έξοδα της εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών, έξοδα άλλων εκδηλώσεων της ομάδας, την επιβράβευση των σχολικών τμημάτων που συμμετέχουν στη δράση, τη συμβολική ανταμοιβή του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων που συμμετέχουν.

Τα αποτελέσματα των εργασιών μας και οι προτάσεις μας θα γνωστοποιηθούν στο Δήμαρχο Καλαμαριάς, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, προκειμένου να προωθηθεί η χρησιμότητα και αναγκαιότητα των συστημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Επίσης, θα προβληθούν στη 2η Μαθητική Ημερίδα που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρ.Μακεδονίας σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσ/νίκης και το Κέντρο Νόησις στις 8 Μαΐου 2020 καθώς και στο περιοδικό “Πολίτης” του Δήμου Καλαμαριάς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΜΑΣ  ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!

Οι συσκευασίες που μαζεύουμε είναι:

ΠΛΑΣΤΙΚΟ από νερό (μεγάλες, μικρές), αναψυκτικά, γάλα, χυμούς

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, από μπύρες, αναψυκτικά, κλπ.

ΓΥΑΛΙ , από πόσιμα υγρά (όχι βάζα)

Σημείωση: Μη τσαλακώνετε και μην ξεκολλάτε τις ετικέτες, γιατί πρέπει να διαβάζεται το BarCode.

Η αφίσα έγινε από το μαθητή της Γ’ τάξης Δημήτρη Βούκατζη

Σχετικά με 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το Ιστολόγιο του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις δράσεις 2019-2020, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.