Αξιοποιώντας την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, παρόλο που το σχολείο μας ήταν κλειστό, 5 ενθουσιασμένοι μαθητές μας, μέλη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ’ τάξης, ξύπνησαν στις 6:30 πμ (!) προκειμένου να φορτώσουμε τα δύο φορτηγά του Δήμου Καλαμαριάς και να μεταφέρουμε τα συγκεντρωμένα μπουκάλια μας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά.

Η όλη διαδικασία μας απέφερε εκτός από τις 8.500 συσκευασίες για το διαγωνισμό (και άλλες 8.000 περίπου που θα παραδώσουμε τη Δευτέρα) και 240€ (και πλέον) σε κουπόνια που εξαργυρώνονται στα Lidl.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τα έξοδα της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ’ τάξης 2019-20.

Όποιος γονέας ψωνίζει από τα Lidl και ενδιαφέρεται να μας  βοηθήσει για να μετατρέψουμε τα κουπόνια σε χρήματα, τον/την ευχαριστούμε εκ των προτέρων και καλούμε να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη καθηγήτρια για να ανταλλάξουμε ένα κουπόνι των 9,96€ με τα αντίστοιχα χρήματά του.

Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε προς το Δήμο Καλαμαριάς για την έμπρακτη υποστήριξή του στο εγχείρημά μας με την προσφορά των δύο φορτηγών της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και τη μεταφορά των 120 μαύρων σακούλων στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά. Ελπίζουμε πως θα μας βοηθήσουν να επαναλάβουμε τη μεταφορά των συσκευασιών που θα μαζέψουμε μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2020.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους μας που στηρίζουν τη δράση μας.

Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Δόμνα Κογκετσίδου, φύλακα του σχολείου μας για τη βοήθειά της στη μεταφορά, καθώς και τους Γιώργο Σπανό και Μαρία Πέτσα, υπαλλήλους του Πάρκου Ανταποδ. Ανακύκλωσης για τη βοήθειά τους.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Ε.Λαυρεντιάδου

Σχετικά με 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το Ιστολόγιο του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις δράσεις 2019-2020, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.