Συμμετοχή σε πρόγραμμα ΠΕ “Ενεργός πολίτης στη γειτονιά μου το Ντεπώ”

Σήμερα Πέμπτη 12-12-19, μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελ.Κορδελιού και Βερτίσκου με τίτλο “Ενεργός πολίτης στη γειτονιά μου το Ντεπώ”.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και περιλάμβανε μία μεγάλη περιήγηση στην περιοχή του Ντεπώ. Οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι γνωριμίας, διάβασαν φύλλα ενημέρωσης για τον Βαφόπουλο, τους Μύλους Αλλατίνη, τα αιωνόβια πλατάνια, το πάρκο της Χαράς, το ρέμα δίπλα στο 14ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης και τα δέντρα του που έχουν ταυτότητα (!), τον οικισμό Ουζιέλ (δίπλα στο Νομαρχία), την οδό Βασ.Όλγας που ήταν γνωστή ως η “Λεωφόρος των Πύργων”, τις αποθήκες – Depot του τραμ της Θεσ/νίκης , τη βίλλα Μπιάνκα. Επισκεφθήκαμε τη Βίλλα Μπιάνκα και ξεναγηθήκαμε στους χώρους της και στην Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται εκεί. Εντυπωσιαστήκαμε από το κρυμμένο μουσείο παλιών αντικειμένων στην ταβέρνα “Κρόνος”. Ενημερωθήκαμε για το Συνεργατικό Καφενείο “Το Ωραίον Ντεπώ” και συζητήσαμε διάφορα θέματα που αναδείχθηκαν μέσα από φύλλα εργασίας που συμπλήρωναν οι μαθτητές. Τα θέματα αυτά αφορούν ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής στις γειτονιές που ζούμε και  το ρόλο των θεσμών και των πολίτων στην επιδίωξη της βελτίωσής τους. Θίξαμε ζητήματα μετακίνησης, ελεύθερων χώρων, πρασίνου, προσβασιμότητας, καθαριότητας και θεσμών που διαχειρίζονται τα θέματα αυτά. Μιλήσαμε για βιώσιμες πόλεις και δράσεις για να τη βελτίωση της γειτονιάς.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του ΚΠΕ κα Νικολέτα Ριφάκη και Κώστα Στυλιάδη για την άψογη διεξαγωγή του  προγράμματος.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Ε.Λαυρεντιάδου και Ι.Τσακιρίδου

Σχετικά με 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το Ιστολόγιο του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις δράσεις 2019-2020, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.