Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης: “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα”

Τη θεατρική παράσταση της  Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας. Μετά το τέλος της παράστασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για συζήτηση και εμβάνθυση στις αξίες που θέλει να αναδείξει το έργο.

Το “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” είναι επί της ουσίας ένα ημερολόγιο του “διαφορετικού” Κρίστοφερ, όπου ο ίδιος καταγράφει γεγονότα και σκέψεις του μέσα από το δικό του πρίσμα. Η ιστορία του ξεκινά ως αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο Κρίστοφερ, προσπαθεί να ξεδιαλύνει τη μυστηριώδη δολοφονία του Ουέλιγκτον, του σκύλου της γειτόνισσας του. Όμως, πολύ σύντομα και καθώς διάγει την “αστυνομική του έρευνα” βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα αναπάντεχα κρυμμένα μυστικά που θέτουν τον ίδιο πρωταγωνιστή σε μια ιστορία που θα του αλλάξει τη ζωή. Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει μόνος του τον απειλητικό κόσμο των “άλλων ανθρώπων” και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν παρακάμπτοντας διαρκώς τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Μια ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου ανθρώπου.’Ενας ύμνος στην μοναδικότητα της ύπαρξης, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Ελεάνα Τσίχλη (σκηνοθέτης)

Σχετικά με 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το Ιστολόγιο του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις δράσεις 2019-2020, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.