Με αφορμή την 26η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που έγινε στη Γλασκόβη (31/10-12/11), η Twinkl (www.twinkl.gr) ξεκίνησε μια διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια, καλώντας τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε αρκετές χώρες του κόσμου να συζητήσουν στην τάξη για το πολύ σημαντικό ζήτημα της οικολογικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό η Δ΄ τάξη του σχολείου μας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Ιωαννίδου Γεωργία συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία «Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη» προκειμένου οι φωνές των μαθητών/τριών μας να ενωθούν με αυτές των άλλων παιδιών σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία να ακουστούν οι σκέψεις και οι ανησυχίες της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη.
Με τη συγκεκριμένη δράση τα παιδιά ενθαρρύνονται να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν τον ιδανικό τους κόσμο, καθώς και το πώς πιστεύουν ότι θα είναι ο πλανήτης μας σε 50 χρόνια. Επίσης, θα αναζητήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες που θα δημιουργήσουν, ενώ στα πλαίσια της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα εκφράσουν τις σκέψεις τους για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν σήμερα προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα! Στα παιδιά θα δοθούν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και τα έργα τους θα εκτεθούν στο Blog της Twinkl, καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας με το τέλος της δράσης!

