Τα πρόσωπα της Πινακοθήκης Ρόδου αφηγούνται και τα παιδιά ζωγραφίζουν!

Μετά τη διανομή από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης τού τετραδίου δημιουργικής απασχόλησης «Τα πρόσωπα της Πινακοθήκης Ρόδου αφηγούνται και τα παιδιά ζωγραφίζουν!», οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης συνεχίσαμε το εικαστικό ταξίδι μας, πραγματοποιώντας δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις στους χώρους του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Στην πρώτη μας επίσκεψη περιηγηθήκαμε στην έκθεση «Βιογραφία», όπου 34 κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί όπως ο Κόντογλου, ο Τσαρούχης, ο Φασιανός, ο Εγγονόπουλος, η Αρλιώτη, ο Μόραλης, ο Χαλεπάς, κ.ά. συστήνονται στο κοινό μέσα από τις προσωπογραφίες τους, αλλά και τις αποτυπώσεις άλλων μορφών. Έτσι ανακαλύψαμε όψεις των «πρωταγωνιστών» της συλλογής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, καθώς και τον τρόπο που οι ίδιοι αποδίδουν άλλες μορφές.

  

Στη δεύτερη επίσκεψή μας περιηγηθήκαμε στην έκθεση «Στιγμές» του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου, στην οποία μάλιστα παρουσίασε έργα της και η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης του Σχολείου μας κ. Βαξοβάνου Σοφία. Σε σημείωμά τους οι συγκεκριμένοι εικαστικοί επισημαίνουν σχετικά με το θέμα της έκθεσής τους ότι:

Κάθε εποχή στο πέρασμα των αιώνων αφήνει το στίγμα της, δημιουργώντας μέσα από τη διαμόρφωση των γεγονότων την ανάλογη αίσθηση και αισθητική των πραγμάτων. Η εποχή που εμείς ζούμε σήμερα και ανήμποροι καλούμαστε να διαχειριστούμε, μας οδήγησε σε τρόπους ζωής και σκέψης που, αν μη τι άλλο, αναθεωρήσαμε σε σχέση με το παρελθόν. Ελευθερίες ανεκτίμητες, απλόχερα δοσμένες, έγιναν «Στιγμές» που χάσαμε και μάθαμε πλέον να τις εκτιμούμε (απόδοση).

  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων