«

Απρ 02 2021

Εκτύπωσέ το Άρθρο

2 Απριλίου: Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

H 2η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Αυτή τη χρονιά, την πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας, η Αβάλη, ένας γονεϊκός φορέας με παιδιά, εφήβους και ενηλίκους στο φάσμα του αυτισμού, επέλεξε να μιλήσουν και να ενημερώσουν αυτοί που έχουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή των αυτιστικών παιδιών μας… τα αδέρφια τους! Η Φιλιώ και η Δέσποινα μιλάνε με μεγάλη αγάπη για τους αδερφούς τους και τα δικά τους αρνητικά συναισθήματα, που κυρίως τους δημιουργούνται από τα βλέμματα και τις αντιδράσεις των άλλων, των άγνωστων, αλλά και των γνωστών φίλων ή συγγενών.

«Ντρέπεσαι για τον αδερφό σου;» «Μέσα στο σπίτι όχι, έξω από αυτό ναι!» «Όταν κάνει βλακείες», λέει η μικρή Φιλιώ. «Όταν μας κοιτάνε όλοι», λέει η Δέσποινα, «θέλω να ανοίξει η γη να μας καταπιεί, αλλά αυτό είναι άδικο!» Στεναχωριούνται πολύ και οι δύο γιατί τους αγαπούν και ξέρουν όλα τα προτερήματά τους, που οι άλλοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα μάθουν!

Αυτό είναι και το μήνυμα της Άβαλης! «Οι γονείς τυπικών παιδιών, τυπικοί άνθρωποι γενικά, δεν πρέπει να φοβούνται ούτε να αισθάνονται άβολα όταν συναντούν τα αυτιστικά παιδιά μας. Μεγαλώνουμε ξεχωριστά πλάσματα, που αντιλαμβάνονται τον κόσμο με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αλλά τον αντιλαμβάνονται σίγουρα και ίσως, πολλά από αυτά, με πιο οξυμένες αισθήσεις! Μπείτε στον κόπο να μάθετε για τα παιδιά μας, να τα στηρίξετε, να τα γνωρίσετε, να παίξετε μαζί τους εσείς και τα παιδιά σας και θα δείτε ότι αξίζει να τα αποδεχτείτε. Μόνο θετικά συναισθήματα και εμπειρίες μπορείτε να αποκομίσετε! Αρχίστε βλέποντας και τα πέντε μηνύματα που έφτιαξε η Αβάλη για τη φετινή χρονιά για να ενημερώσει για τον αυτισμό», λένε οι άνθρωποί της. 

Αναδημοσίευση

ΜΕΡΟΣ 1ο
Πώς νιώθεις που έχεις αυτιστικό αδελφό;

ΜΕΡΟΣ 2ο
Τι σημαίνει για σένα ο αδελφός σου;

ΜΕΡΟΣ 3ο
Νιώθεις σαν να κουβαλάς ένα βάρος σε όλη σου τη ζωή;

ΜΕΡΟΣ 4ο
Αισθάνεσαι να έχεις στερηθεί πράγματα ή παιχνίδια εξαιτίας του αδερφού σου;

ΜΕΡΟΣ 5ο
Πιστεύεις ότι οι συμμαθητές σου και οι φίλοι σου γνωρίζουν σωστά και αρκετά πράγματα για τον αυτισμό;

ΜΕΡΟΣ 6ο
Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο για τον αυτισμό;

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/archives/3487

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων