«

»

Μαΐ 14 2020

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα IMPACT!

Ολοκληρώθηκε φέτος για το σχολείο μας το ερευνητικό έργο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  «Εντοπισμός και παρακίνηση των νέων που χρειάζονται περισσότερη φυσική δραστηριότητα» -IMPACT-, στο οποίο συμμετείχε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Δόση Ανθούλα.

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιβλέποντες-συντονιστές τον Καθηγητή του  ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας  κ. Α. Παπαϊωάννου και τον κ. Μ. Γούδα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές/τριες  της ΣΤ΄  Δημοτικού, οι οποίοι/ες αποφοίτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά από το σχολείο μας.

Περιλάμβανε:

  • Επιμόρφωση από ειδικούς εμπειρογνώμονες σχετικά με τη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και τα εργαλεία του IMPACT.
  • Συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες για τη διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων ερευνητικών μετρήσεων με εξ αποστάσεως συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων από τους/τις μαθητές/τριες και συλλογή δεδομένων από τις παρατηρήσεις στα μαθήματα.
  • Σχεδιασμό και πιλοτική εφαρμογή πρότυπων «σχεδίων» με την καθοδήγηση ομάδας εμπειρογνωμόνων.
  • Συνεργασία και παροχή ανατροφοδότησης από εμπειρογνώμονες ανά τακτά διαστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, έχετε την δυνατότητα να βρείτε στη σελίδα:

https://www.impactpe.eu/site/index.php/en/

Τα οφέλη για τους μαθητές /τριες που συμμετείχαν ήταν πολύτιμα για τους/τις ίδιους/ες, καθώς και έμμεσα για τις επόμενες γενιές!

Τους/Τις ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους/ες για το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Επιπλέον αποτελεί πολύ σημαντική για την προσωπική εκπαιδευτική μου καριέρα η συγκεκριμένη καθοδήγηση και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους προαναφερόμενους καθηγητές!

Με τιμή,

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/archives/3359

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων