Έχεις Μήνυμα! Αποστολέας: Οι Φύλακές σου!

Οι μαθητές/τριες «φύλακες» του Ολοήμερου με τις υπεύθυνες για εκείνη τη μέρα εκπαιδευτικούς, Κα Δόση Ανθούλα και Κα Ρεβελτζή Κατερίνα προετοίμασαν μια μικρή δράση για την ημέρα του ασφαλούς διαδικτύου.
Αφού ενημερώθηκαν και συζήτησαν, τα παιδιά έγραψαν για την κάθε τάξη του σχολείου μια συμβουλή, που αφορά τη σωστή χρήση του διαδικτύου.
Στη συνέχεια την τοποθέτησαν σε φάκελο και την κόλλησαν στην οθόνη του υπολογιστή τής κάθε τάξης του σχολείου για να τη βρουν την επόμενη μέρα οι μαθητές/τριες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους, με σκοπό να γίνει αναφορά στη σπουδαιότητα του ζητήματος.
Το «απαγορεύεται» δεν προσδίδει ασφάλεια … Το «γνωρίζω», αντίθετα, σε βοηθά να είσαι υπεύθυνος!
Το σχολείο μας από την περσινή χρονιά ανήκει στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό, μη χρηματοδοτούμενο Δίκτυο Σχολείων στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια σε επτά (7) Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Ελλάδα και έντεκα (11) ΠΕ.Κ.Ε.Σ.. Συντονίζεται από στελέχη της εκπαίδευσης και δραστηριοποιεί μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Όλες οι δράσεις αναρτώνται στην διεύθυνση του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».
Μπορείτε να το επισκεφθείτε εδώ:
 http://isecurenet.sch.gr/portal/

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων