Βράβευση Σχολείου στη δράση “Safe Water Sports”

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν ανά περιφέρεια στην εκπαιδευτική δράση του ΜΚΟ “Safe Water Sports”.

Η δράση αφορά την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην πισίνα, την παραλία, τα θαλάσσια σπορ αλλά και γενικότερα τις δραστηριότητες που γίνονται στο νερό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία και οι οποίες καλύπτουν τις βασικές γνώσεις και πρακτικές που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλειά τους κυρίως στη θάλασσα και την πισίνα.

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα “Safe Water Sports” με τους/τις μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων σχολ. έτους 2018-19, διακρίθηκε για την υλοποίηση των δράσεών του και βραβεύτηκε στα πλαίσια του ετήσιου Συνέδριου Θαλασσοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδας στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Στην εκδήλωση, η οποία προλογήθηκε από τον πρόεδρο του SWS κ. Π. Πασχαλάκη, την υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη και διακεκριμένους αθλητές του υγρού στίβου, παρευρέθηκαν εκ μέρους του σχολείου ο Διευθυντής κ. Πιπίνος Γεώργιος, η εκπαιδευτικός κ. Προφητίδη Ευαγγελία και η μαθήτρια της Β΄ Τάξης Λογοθέτη Μελίνα. Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου τιμήθηκε στο Συνέδριο και παρέλαβε την εκπαιδευτική βαλίτσα υλικού δραστηριοτήτων για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό, την οποία σε επόμενο διάστημα θα μπορεί να δανείζει σε όσα σχολεία της Ρόδου το επιθυμούν για τη σχετική ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών, συμβάλλοντας έτσι στην εμπέδωση των κανόνων ασφάλειας στο νερό και στην πρόληψη των θαλάσσιων ατυχημάτων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “Η ΡΟΔΙΑΚΗ” (18/10/2019)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων