6η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με ένα σύνθημα «Αγαπώ την άσκηση, αγαπώ την υγεία μου», που αποτελεί στόχο αλλά και λόγο ενασχόλησης με τον αθλητισμό, γιορτάστηκε η 6η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενθαρρύνονται συνεχώς να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, ενώ διδάσκονται τρόπους να είναι ενεργοί και δραστήριοι και στον ελεύθερο χρόνο τους. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα του σχολικού αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά σε κοινές αλλά και διαφοροποιημένες αθλητικές δραστηριότητες. Η ημέρα είχε πολύ τένις! Γνωρίσαμε αρχικά μέσω μιας παρουσίασης τα βασικά στοιχεία του αθλήματος και στη συνέχεια δημιουργήσαμε ρακέτες με απλά υλικά και σχετική αφίσα-αφιέρωμα. Με τις μεγάλες τάξεις μιλήσαμε για τα ψηφιακά ρολόγια και πώς αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν στην παρακολούθηση της άσκησης που επιλέγουμε κάθε φορά.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρόδου, όπου ο Ομοσπονδιακός προπονητής αντισφαίρισης Ν. Αιγαίου κ. Παρίσσης Γιώργος και οι  προπονητές κ. Χατζή Ελισάβετ και κ. Βαζαίος Φώτης μάς σύστησαν το άθλημα μέσα από απλές ασκήσεις. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ευχάριστη αθλητική ημέρα που περάσαμε!

Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσουμε την εικαστικό του σχολείου μας κ. Τσουτσουβά Βασιλική, καθώς και την εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης κ. Βαξοβάνου Σοφία για τις ιδέες τους, οι οποίες έδωσαν ιδιαίτερη εικόνα στις ρακέτες που έφτιαξαν οι μαθητές/τριες των μικρών τάξεων, ενώ επίσης όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στο να μείνει μια ακόμα ημέρα σχολικού αθλητισμού χαραγμένη με όμορφα χρώματα στη μνήμη των παιδιών.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων