Συνεκπαίδευση με το Ειδικό Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου συμπορεύεται ως συστεγαζόμενο με τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του συγκροτήματος της Ακαδημίας με πνεύμα σύμπραξης, επιχειρώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών/τριών και καλλιεργώντας αξίες όπως η αλληλεγγύη  και η ομαδικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του Ειδικού Πειραματικού  Δ.Σ. Ρόδου για τη συνεργασία των μαθητών/τριών των δύο σχολείων στη μαθησιακή διαδικασία καθ’ όλη   τη διάρκεια του διδακτικού έτους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεκπαίδευση, η οποία αφορά όχι μόνο στα γνωστικά αντικείμενα αλλά και στην ενσυναίσθηση εννοιών όπως η αποδοχή, η κατανόηση, η αλληλοβοήθεια και η ομαδοσυνεργατικότητα.

Οι χώροι συνάντησης δεν περιορίζονται στις σχολικές αίθουσες. Διαφοροποιούνται ανάλογα με την παιδαγωγική στοχοθεσία, επιδιώκοντας την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων διαστάσεων της σχολικής ζωής.

Σημαντική είναι η συμβολή των συναδέλφων εκπαιδευτικών κ. Μίκας Μαριά και κ. Βασίλη Παπαγεωγίου του Ειδικού Πειραματικού Δ.Σ. σε αυτήν τη διαδικασία μέσα από την οποία προβάλλει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού έργου να αντιμάχεται την προκατάληψη και να προάγει την ισότητα.

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό των κοινών δράσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων