Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ταχυδρομείο

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος το οποίο αφορά στη γνωριμία  υπηρεσιών  εντός της συνοικίας του σχολικού συγκροτήματος, οι μαθητές/τριες της  Α’ και Β’ τάξης, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα,  16 Οκτωβρίου, το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους πολίτες και ξεναγήθηκαν στους  χώρους  διακίνησης αλληλογραφίας- φακέλων αλλά και δεμάτων.

Μεταξύ άλλων, οι μαθητές /τριες  πληροφορήθηκαν για τον αυξημένο φόρτο εργασίας που παρατηρείται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς ο όγκος  διακίνησης δεμάτων, κατατάσσει το κατάστημα της Ρόδου στη 2η θέση πανελλαδικά, αναφορικά  με την ποσότητα που αποστέλλεται και παραλαμβάνεται.

Η συνάντηση με τους υπαλλήλους ανανεώθηκε για τον ερχόμενα Δεκέμβριο, καθώς η μαθητές/τριες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ετήσια δράση: «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη».

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή κ. Ι. Μαυρουδή, πατέρα μαθητή του σχολείου μας, για την άμεση ανταπόκριση στην επιθυμία των παιδιών να ενημερωθούν σχετικά με τα ΕΛΤΆ, καθώς και την κα Ε. Καλλιστή για την ξενάγηση και τις πληροφορίες που παρείχε στους μαθητές/τριες. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Θ. Ζούπα, υπεύθυνο της υπηρεσίας δεμάτων. Η προθυμία τους και η εγκάρδια υποδοχή των μαθητών/τριών αποδεικνύουν και ενισχύουν την σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, καθιστώντας τη σχολική μονάδα ανοιχτή προς την κοινωνία με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

 

 

Οι δασκάλες της Α΄ και Β΄ τάξηςIMG_20171016_084129 IMG_20171016_085231 IMG_20171016_085552 IMG_20171016_084732 IMG_20171016_090153

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων