«

»

Ιούν 17 2015

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Διαγωνισμός για το Ιστολόγιο μας – Καλλιόπη Θεοδοσίου

Tι μου αρέσει στην τάξη μου και γιατί είναι σημαντικό το σχολείο μου για εμένα;

 

     Καλλιόπη  Με λένε Καλλιόπη Θεοδοσίου και φοιτώ στην έκτη τάξη του  8ου  Δημοτικού Σχολείου Ρόδου. Είναι γνωστό και ως Ακαδημία. Το κτήριο αυτό είναι Ιταλικής κατασκευής. Χτίστηκε από έναν σπουδαίο Ιταλό αρχιτέκτονα τον Φαούστο. Το κτήριο αυτό είναι διατηρητέο.

Στην εξωτερική του όψη έχει  ένα μεγάλο ρολόι για να μας υπενθυμίζει την ώρα. Επίσης μπροστά από το σχολείο υπάρχει ένα ωραίο άγαλμα ηρώων στο οποίο κάθε φορά γίνεται η κατάθεση στεφάνων. Παρόλο που  είναι διατηρητέο, είναι ένα ωραίο τριώροφο κτήριο. Εντύπωση μου κάνει το γεγονός  ότι σε αυτό το κτήριο  στεγάζονται έξι σχολεία συμπεριλαμβανόμενου και του δικού μας.

Εσωτερικά υπάρχουν πολλές τάξεις. Η δική μου τάξη έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι : είναι ευήλια, ευρύχωρη αλλά και ευάερη.

Οι συμμαθητές μου είναι πολύ καλοί και η ώρα μου περνάει ευχάριστα μαζί τους. Λόγω του ότι  έχω έρθει από άλλο σχολείο μπορώ να παρατηρήσω τις διαφορές μεταξύ των φίλων μου. Με εντυπωσιάζει η ικανότητά τους στο να με κάνουν να γελάω όταν είμαι στενοχωρημένη ακόμα και αν είναι  πολύ σοβαρός ο λόγος που με στενοχωρεί  και δεν θέλω να γελάσω. Είναι η τελευταία μου χρονιά στο δημοτικό και θέλω να περάσω καλά και να μην τσακώνομαι μαζί τους αν και δεν χρειάζεται να το προσπαθήσω αυτό! Οι κυριότεροι χαρακτηρισμοί που μπορώ να τους δώσω είναι: αστείες, γενναιόδωρες, πιστές, γενναίες, καλές φίλες και καλόκαρδες.

Είμαι ικανοποιημένη με το σχολείο μου αλλά και με τις φίλες μου.

Κάθε φορά που θα περνάω από αυτό το ιστορικό κτήριο, στο μυαλό μου θα επανέρχονται οι παιδικές μου αναμνήσεις αλλά και οι περιπέτειες που περάσαμε μαζί  εγώ και οι φίλες μου. Θα λέω τα κατορθώματα μου από εκεί στα παιδιά μου ,στα εγγόνια μου και εκείνα με τη σειρά τους στα δικά τους και ελπίζω η ιστορία του κτηρίου αυτού  να αντέξει στον χρόνο και να μην ξεχαστεί ποτέ.


 

 

    

     

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/archives/2282

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων