«

»

Μαΐ 22 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Πιλοτικό Εκπαιδευτικό Project – «Από το βιβλίο στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας»

 

«Από το βιβλίο στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας»

 

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών κατά τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2014, πραγματοποίησε το Πιλοτικό Εκπαιδευτικό Project με τίτλο «Από το βιβλίο στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας».
Το εργαστήριο περιελάμβανε αφήγηση παραμυθιών με μουσική & εργαστήρια animation από μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.
Κατά την πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφήγηση των παραμυθιών συνοδεία μουσικής κλασικής κιθάρας στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.

Ύστερα ακολούθησαν έξι διαδοχικές συναντήσεις, μία κάθε εβδομάδα με εργαστήριο animation στην τάξη μας. Το τελικό αποτέλεσμα της ομαδικής δημιουργικής εργασίας των μαθητών της Ε’1 ήταν η παραγωγή της μικρού μήκους ταινίας «Η βοτσαλόσουπα». 

βοτσαλόσουπα
Στόχος του εκπαιδευτικού project ήταν να κατανοήσουν και να βιώσουν οι συμμετέχοντες μαθητές τις έννοιες της φιλίας, της ομαδικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Μέσω κατάλληλα επιλεγμένων έργων παιδικής λογοτεχνίας και μουσικής έλαβαν βιωματικά ερεθίσματα, τα οποία κλήθηκαν να κατανοήσουν και να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο και συνεργατικά μέσω της εικόνας και του ήχου.
Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του project προέκυψε από την συνεργασία μιας ομάδας νέων ανθρώπων με μέλη τους Κώστα Κορρέ, Αντώνη Λιοπύρη, Γαλάτεια Νικολούλια και Βικτώρια Μίτρι, και με την υποστήριξη του έμπειρου προσωπικού του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου και τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του σχολείου μας Μάνιας Σκουμπουρδή.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείται να δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=FY1Kj04Qlk4

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/archives/1728

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων