ΠΕΤΑΕΙ, ΠΕΤΑΕΙ…Η ΣΤ΄!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για άλλη μια χρονιά το κεφάλαιο αφιερωμένο στην ιστορία της αεροπορίας, στο βιβλίο των αγγλικών της ΣΤ΄, μας ενέπνευσε…Αρχικά, αφού αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, ο πιλότος κ. Νίκος Σταυρής επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά και των δυο τμημάτων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σταδιοδρομία ενός κυβερνήτη αεροσκαφών, τον τρόπο απόκτησης διπλωμάτων, προσόντων και ικανοτήτων, καθώς και στις προσωπικές του εμπειρίες από την πολυετή θητεία του. Οι μαθητές τον παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έλαβαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που είχαν προετοιμάσει. Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας και της ορολογίας για όσους ακολουθούν τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Ακολούθησε η καθιερωμένη επίσκεψη των παιδιών στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου “Διαγόρας”  με την πλήρη ξενάγηση από τους εκεί εργαζόμενους. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της αίθουσας του ραντάρ, ενώ δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους όταν ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο του πύργου, όπου είδαν και άκουσαν τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας επί το έργον!…

Και οι δύο εμπειρίες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ασφαλώς θα αφήσουν γνώσεις,ευχάριστες εικόνες και αναμνήσεις στους μαθητές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρώτα, τον κύριο Ν. Σταυρή για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας, έπειτα, τους υπεύθυνους στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” για τη φιλοξενία και την υπομονή  τους και τέλος, τους δασκάλους των τμημάτων της ΣΤ΄ κ.  Δημήτρη Τσερλικάκη και κ. Ζωή Γιάννουστα για τη συνεργασία τους.

Η καθηγήτρια ΑγγλικώνOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γραμματική Ψαρά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 σκέψεις για το “ΠΕΤΑΕΙ, ΠΕΤΑΕΙ…Η ΣΤ΄!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων