Ευρωπαϊκό πρόγραμμα IMPACT!

Ολοκληρώθηκε φέτος για το σχολείο μας το ερευνητικό έργο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  “Εντοπισμός και παρακίνηση των νέων που χρειάζονται περισσότερη φυσική δραστηριότητα” -IMPACT-, στο οποίο συμμετείχε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Δόση Ανθούλα.

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιβλέποντες-συντονιστές τον Καθηγητή του  ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας  κ. Α. Παπαϊωάννου και τον κ. Μ. Γούδα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές/τριες  της ΣΤ΄  Δημοτικού, οι οποίοι/ες αποφοίτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά από το σχολείο μας.

Περιλάμβανε:

  • Επιμόρφωση από ειδικούς εμπειρογνώμονες σχετικά με τη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και τα εργαλεία του IMPACT.
  • Συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες για τη διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων ερευνητικών μετρήσεων με εξ αποστάσεως συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων από τους/τις μαθητές/τριες και συλλογή δεδομένων από τις παρατηρήσεις στα μαθήματα.
  • Σχεδιασμό και πιλοτική εφαρμογή πρότυπων «σχεδίων» με την καθοδήγηση ομάδας εμπειρογνωμόνων.
  • Συνεργασία και παροχή ανατροφοδότησης από εμπειρογνώμονες ανά τακτά διαστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, έχετε την δυνατότητα να βρείτε στη σελίδα:

https://www.impactpe.eu/site/index.php/en/

Τα οφέλη για τους μαθητές /τριες που συμμετείχαν ήταν πολύτιμα για τους/τις ίδιους/ες, καθώς και έμμεσα για τις επόμενες γενιές!

Τους/Τις ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους/ες για το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Επιπλέον αποτελεί πολύ σημαντική για την προσωπική εκπαιδευτική μου καριέρα η συγκεκριμένη καθοδήγηση και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους προαναφερόμενους καθηγητές!

Με τιμή,

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων