ΑΘΛΗΣΟΥ ΣΑΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ-MissionX:Train like an Astronaut-8ο Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνεχίζουμε και στο ….διάστημα.

Το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση Mission X: Αθλήσου όπως ένας Αστροναύτης .

Είναι μία διεθνής εκπαιδευτική πρόκληση που εστιάζεται στην καλή φυσική κατάσταση και τη διατροφή καθώς ενθαρρύνουμε τους μαθητές να «εκπαιδευτούν όπως ένας Αστροναύτης».

H Mission X εστιάζεται στην καλή φυσική κατάσταση και διατροφή, γιατί γνωρίζουμε ότι ένα υγιές σώμα είναι απαραίτητο να είναι ‘Fit Explorer!». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθορίσει την παιδική παχυσαρκία ως μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για τη δημόσια υγεία- και ότι η διατροφή, η σωματική δραστηριότητα και η υγεία είναι οι καλύτερες απαντήσεις σε επίπεδο πρόληψης σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Οι Αστροναύτες γνωρίζουν τη ζωτική σημασία της φυσικής άθλησης για την επιτυχία της αποστολής, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μαθαίνουμε από αυτούς για την επιτυχία της ζωής προς όφελος των παιδιών όλου του κόσμου.

Ομάδες μαθητών θα μάθουν τις αρχές της υγιεινής διατροφής και άθλησης, θα συναγωνιστούν βαθμολογικά ολοκληρώνοντας ασκήσεις και θα ενθουσιαστούν από το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα καθώς και από τις εκπαιδευτικές προοπτικές για το δικό τους μέλλον. Οι μαθητές θα εξασκηθούν στην επιστημονική σκέψη και την ομαδικότητα συμμετέχοντας σε πρακτικές επιχειρησιακές ασκήσεις, που αποσκοπούν στη δύναμη, την αντοχή, τη συγκέντρωση, την ισορροπία, την αντίληψη του χώρου και άλλα.

«Σχολικό πρωτάθλημα Σκακιού».

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής σε συνεργασία με την  Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και την Σχολική Επιτροπή της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής διοργάνωσε και εφέτος το Σχολικό πρωτάθλημα Σκακιού για όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων του Νομού Ροδόπης στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στο 8ο Δ.Σ. Κομοτηνής.

Η συμμετοχή των μαθητών των σχολείων ήταν άκρως ικανοποιητική και η διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 17 μαθητές και είχαμε τη χαρά να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση 2ης και 3ης θέσης και την πρόκριση στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που θα γίνει την άνοιξη στην Ξάνθη. Οι μαθήτριες που προκρίθηκαν ήταν η Μπαμπαθανάση Κατερίνα της Γ τάξης  2η θέση (ασημένιο μετάλλιο) και η Κτενά Ολίβια της Α τάξης 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας και ιδιαίτερα στους γονείς τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ράντος Μιχάλης

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ 2019

 

Το 2019 ήρθε και βρήκε το σχολείο μας με καινούρια…..ρούχα.

Με την βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και κατά της διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, βάφτηκαν εσωτερικά όλες οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι με αποτέλεσμα το σχολείο μας να δείχνει πιο καθαρό, πιο χαρούμενο και έτοιμο να καλοδεχτεί τους μαθητές του τον καινούριο χρόνο.

«Τρίγωνα Χριστούγεννα»

Το σχολείο μας για ακόμη μια φορά παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο τα κάλαντα στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Γυμνάσιο και απέσπασε τα πιο πολλά χειροκροτήματα. 

Μπράβο στα παιδιά μας.

Επίδοση ελέγχου προόδου Α΄τριμήνου και ενημέρωση γονέων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης του Σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου  και ώρα 17:00  θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Α΄ Τριμήνου των τάξεων: Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων για την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών για όλες τις τάξεις του Δημοτικού (συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της Α΄ και Β΄ τάξης).

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 8ου Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το Σάββατο το σχολείο μας γιορτάζει! Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, φέρτε μαζί και τους φίλους σας! Θα γλεντήσουμε με μουσική και πολλές δραστηριότητες!

«Το κορίτσι που επιμένει» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής


Η παιδική παράσταση παρουσιάζεται στα σχολεία της Ροδόπης το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2018

Η σκηνοθεσία είναι της κ. Μυρσίνης Λαντζουράκη, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, που είναι ο Μαρίνος Τόκας στη μουσική, ο Γιάνης Καραγκιουλμέζης στα σκηνικά και τα κουστούμια, η Γιούλη Ιωαννίδου στις χορογραφίες ενώ παίζουν οι Πολυξένη Καρακατσάνη, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου και Ασπασία Πιτιλάκη.