Παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη: Αργοναυτική εκστρατεία

Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές της Α΄και της Β΄τάξης θα επισκεφτούν το ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση “Αργοναυτική Εκστρατεία”.

Οι μαθητές θα απολαύσουν τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης και θα μάθουν τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα.

Θα παρακολουθήσουν τη γέννηση του Ιάσονα στην Ιωλκό της Μαγνησίας, το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου και την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας.

Ύστερα, μαζί με τους Αργοναύτες θα ταξιδέψουν στη Λήμνο, στην Τροία, θα περάσουν από τον  Ελλήσποντο και τέλος περνώντας μέσα από τις Συμπληγάδες πέτρες και το νησί του Άρη θα βρεθούν στην Κολχίδα. Εκεί ο Ιάσονας θα γνωρίσει την Μήδεια, η οποία και θα τον βοηθήσει να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας.

Ο γυρισμός στην πατρίδα θα επιφυλάξει πολλές ακόμα περιπέτειες……..

Τα πρωτότυπα εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά με την υπογραφή της Χριστίνας Κουλουμπή, οι εμπνευσμένες χορογραφίες και οι φωτισμοί από τον Πέτρο Γάλλια, η μουσική και τα τραγούδια του Πόντου που επέλεξε για να ντύσει την παράσταση ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγου σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή και διασκευή  Αντώνη Δελαπόρτα, θα μαγέψουν τους μικρούς θεατές αλλά και όλη την οικογένεια, με μια παράσταση μελετημένη και τεκμηριωμένη μέσα από την υπέροχη Ελληνική μυθολογία μας, σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση