Βιωματικά εργαστήρια για το περιβάλλον με τίτλο: «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια»

Την Τρίτη 2/4/2019 οι μαθητές της Δ’  τάξης θα συμμετέχουν στα Βιωματικά εργαστήρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το σχολείο μας και  υπό την αιγίδα του Δήμου Γέρακα-Παλλήνης, με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια». Τα εργαστήρια αυτά διοργανώνονται  και υλοποιούνται από τον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Αναβάθμισης Πεντελικού όρους) με τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού.

Βασικός σκοπός των βιωματικών αυτών εργαστηρίων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές των Δημοτικών κυρίως Σχολείων χρήσιμους τρόπους για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, καθώς να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Κατά την ημέρα αυτή οι μαθητές χρειάζεται να φέρουν ένα παλιό μπλουζάκι Τ-shirt, παλιές εφημερίδες και ένα χάρτινο δοχείο από γάλα.

Φωτογραφίες από τη σημερινή δράση στο σχολείο μας


Λίγα λόγια για τον ΣΠΑΠ:

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 με την επωνυμία Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, από τους δήμους Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Βριλησσίων, Μελισσίων και τις κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Εκάλης.Σταδιακά προστέθηκαν και άλλα μέλη ώστε το 2010 ο Σύνδεσμος έφτασε να αριθμεί 23 δήμους και κοινότητες.Το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού σήμερα απαρτίζουν 12 Δήμοι της Αττικής, μετά και τις αλλαγές του αυτοδιοικητικού χάρτη με τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων που προώθησε η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://spap.org.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση