Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ

Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ
Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σαν σήμερα

 1. 13/10/1884: Η ώρα Γκρίνουιτς καθιερώνεται ως βάση υπολογισμού της παγκόσμιας ώρας.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Όλες οι τάξεις διαθέτουν πλέον διαδραστική τεχνολογία!

10 Οκτωβρίου 2019 από

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή και εγκατάσταση ολοκαίνουργιου εκπαιδευτικού υλικοτεχνικού και εποπτικού υλικού, προσφορά από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας «Αιγέας», με πρόεδρο τον Αθανάσιο Μαρτίνο.

Το ολοκαίνουργιο υλικό έχει ήδη εγκατασταθεί σε τρεις αίθουσες  αφού πρώτα  έγιναν όλες οι ηλεκτρολογικές και  χωροταξικές παρεμβάσεις καθώς και η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού μας από έμπειρους τεχνικούς και περιλαμβάνει:

Τρεις διαδραστικούς προβολείς, τρεις πίνακες αφής και τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να προετοιμάσουν το μάθημα τους, να το αποθηκεύσουν και να το τροποποιήσουν κατάλληλα όταν χρειαστεί. Αιχμαλωτίζουν με αυτό τον τρόπο τη φαντασία των μαθητών ζωντανεύοντας τα μαθήματα με φωτεινές, διαδραστικές παρουσιάσεις. Οι μαθητές ενθουσιάζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει ένας πίνακας με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το ενδιαφέρον τους για το μάθημα.  Ο διαδραστικός προβολέας είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη βέλτιστων μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά τον κ.Μαρτίνο Αθανάσιο, Πρόεδρο της «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» για την κοινωνική του ευαισθησία προς το σχολείο μας, ύστερα από ακόμα μια πρόταση της διεύθυνσης του σχολείου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση της παιδαγωγικής διαδικασίας και στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, ώστε οι μαθητές μας να εκπαιδεύονται και να δραστηριοποιούνται σε ένα σύγχρονα εξοπλισμένο περιβάλλον.

Ευχαριστούμε επίσης τους συνεργάτες του κου Μαρτίνου, για την άριστη διεκπεραίωση του αιτήματός μας.

 

Στηριζόμαστε σε όλους εσάς, τους φίλους του σχολείου μας, που επενδύετε ανιδιοτελώς στην παιδεία των μαθητών μας!

Και συνεχίζουμε…με πολλή αγάπη και διάθεση για αυτό που κάνουμε!

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »

1 στα 20 παιδιά…

9 Οκτωβρίου 2019 από

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 11 Σχόλια »

«Πρόσκληση σε Ημερίδα» εκπαιδευτικών Ε’ τάξης.

4 Οκτωβρίου 2019 από

«Στο πλαίσιο των παιδαγωγικών-επιμορφωτικών δράσεων του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής (Πράξη 3η/30-9-2019), πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονοι προβληματισμοί στη διδασκαλία των Μαθηματικών και της Φυσικής», την Τετάρτη 9-10-2019, ώρα 8.1514.00, στο 1οΔημοτικό Σχολείο Παιανίας, οδόςΓ. Κατσιμίχα, Παιανία (τηλ. 2106642300).

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τη ΣΕΕ (ΠΕ70) κ. Ρογάρη Γεωργία και απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς (ΠΕ70) της Ε΄τάξης των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων επιστημονικής και παιδαγωγικής της ευθύνης. Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων σας».

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

 Ρογάρη Γεωργία

 • Σύμφωνα με την ενημέρωση της συντονίστριας και του Π.Δ/ 79/17 οι μαθητές της Ε΄ τάξης δεν θα παρακολουθήσουν μαθήματα αυτή την ημέρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ (9-10-2019)

08:15 – 08:30 Προσέλευση εκπαιδευτικών
08:30 – 08:45 Εισαγωγή – Στοχοθεσία της Ημερίδας
08:45 – 09:45 Αναλυτικό Πρόγραμμα στα Μαθηματικά

Εισηγητής: κ. Δ. Αργύρης, Συντονιστής Μαθηματικών του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

09:45 – 10:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10:00 – 11:30 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΟΜΑΔΑΣ  Α Το νέο βιβλίο Μαθηματικών της Ε΄τάξης Δημοτικού

Εισηγητής:  κ. Κ. Βρυώνης, μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου ‘’Μαθηματικά Ε΄Δημοτικού’’, Δ/ντής του 9ου Δ.Σ. Ν.Ηρακλείου

ΟΜΑΔΑΣ Β   Φυσικές Επιστήμες στην Ε΄τάξη του Δημοτικού

Εισηγητής: κ. Ε. Σταμούλης,Δ/ντής του 1ου Δ.Σ. Παιανίας

11:30 – 11:45  

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11:45 – 13:15 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΟΜΑΔΑΣ  Α Φυσικές Επιστήμες στην Ε΄τάξη του Δημοτικού

Εισηγητής: κ. Ε. Σταμούλης, Δ/ντής του 1ου Δ.Σ. Παιανίας

ΟΜΑΔΑΣ Β   Το νέο βιβλίο Μαθηματικών της Ε΄τάξης Δημοτικού

Εισηγητής:  κ. Κ. Βρυώνης, μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου ‘’Μαθηματικά Ε΄Δημοτικού’’, Δ/ντής του 9ου Δ.Σ. Ν.Ηρακλείου

13:15 – 13:20  

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

13:20 – 14:00  

Συζήτηση – Συμπεράσματα

Ακολουθούν οι Ομάδες Α και Β των εκπαιδευτικών.

ΟΜΑΔΑ Α

Εκπαιδευτικοί των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων:

Αρτέμιδος, Γλυκών Νερών, Παιανίας

Εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων:

‘’Γείτονα’’, ‘’Πλάτων’’, ‘’Κωστέα-Γείτονα’’

ΟΜΑΔΑ   Β   

Εκπαιδευτικοί των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων:

Γέρακα, Πικερμίου, Σπάτων

Εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων:

‘’Κολλέγιο Αθηνών’’, Κολλέγιο Ψυχικού’’, ‘’Ζηρίδη’’

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Β φάση

28 Σεπτεμβρίου 2019 από

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τηΔευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 11 Σχόλια »

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία

26 Σεπτεμβρίου 2019 από

Με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, αλλά και με ποικίλες δράσεις, κάποιες από τις οποίες ξεκινούν στις 27 και ολοκληρώνονται στις 29/9, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Κεντρικό θέμα φέτος είναι το «Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο». Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρές ηλικίες, περιοδικές εκθέσεις, ξεναγήσεις και περιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, δραματοποιημένες ιστορίες, προβολές ταινιών και πόσα ακόμη δρώμενα που άπτονται επί του θέματος βρίσκονται στα προσεχώς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεωνΛήψη αρχείου

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 26-09-2019

26 Σεπτεμβρίου 2019 από

Η καθιέρωση της 26ης Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages) αποφασίστηκε από την επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά τον εορτασμό του έτους 2001 ως Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών.

Η 26η Σεπτεμβρίου λοιπόν είναι ημέρα αφιερωμένη στις γλώσσες και τη γλωσσική πολυμορφία.

Με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV) συμμετέχουν από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ινστιτούτα ξένων γλωσσών, Πανεπιστήμια, σχολεία, φοιτητές, μαθητές και απλούς πολίτες σε αυτή τη γιορτή των γλωσσών, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή, μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο ομιλούνται περισσότερες από 220 γλώσσες, είκοσι τέσσερις (24) από τις οποίες είναι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά, ενώ πολλές είναι και οι γλώσσες τις οποίες έφεραν στην Ευρώπη άνθρωποι από άλλες ηπείρους.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, εκτός από την επίσημη γλώσσα/γλώσσες κάθε χώρας, ομιλούνται και πολλές άλλες γλώσσες.

Για παράδειγμα, στο Λονδίνο, υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται περισσότερες από 300 γλώσσες, ενώ οι μαθητές των σχολείων πολλών δυτικοευρωπαϊκών πρωτευουσών υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούν, κατά μέσον όρο, από 100  έως 200 διαφορετικές γλώσσες ως μητρικές τους.

Οι γλώσσες σχετίζονται μεταξύ τους όπως τα μέλη μιας οικογένειας. Βρίσκονται σε συνεχή επαφή και αλληλεπιδρούν ποικιλοτρόπως και μάλιστα μέσω του δανεισμού λέξεων.

Τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, όπως το Internet, παρέχουν στις γλώσσες πολλές δυνατότητες να ανθήσουν.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι την εκπνοή του 21ου αιώνα, οι μισές περίπου από τις πάνω από 6.500 γλώσσες που ομιλούνται στον πλανήτη μας σταδιακά θα χαθούν.

Μια γλώσσα είναι δυνατόν να εξαφανιστεί μέσα σε διάστημα δύο γενεών. Αυτό συμβαίνει όταν η γλώσσα παύει να χρησιμοποιείται από τους φυσικούς της ομιλητές, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων (οικονομικών, πολιτικών, πολιτισμικών, περιβαλλοντικών, κ.ά.).

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι το 2019 εορτάζεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως διεθνές έτος αφιερωμένο στις γλώσσες των αυτόχθονων λαών του πλανήτη.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe) είναι ο Οργανισμός που λαμβάνει μέτρα τόσο για την προστασία όσο και για την ανάδειξη του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης, προωθεί την ποιοτική διδασκαλία των γλωσσών και ενθαρρύνει τη γνωριμία με περισσότερες από μία γλώσσες, με σκοπό, μεταξύ άλλων, και την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων που τις ομιλούν.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετέχει τόσο στις δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV), οργανισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος προωθεί την ποιοτική γλωσσική εκπαίδευση για όλους, μέσω τετραετών προγραμμάτων και επιμορφωτικών δράσεων που πραγματοποιούνται στα κράτη-μέλη του αλλά και στην έδρα του, το Graz της Αυστρίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ., τονίζοντας τη σημασία της ποιοτικής διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών, προσκαλεί με το Αρ. Πρωτ.: ΦΣΕ 32/98069/Η1/19.6.2019 έγγραφό του όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages/EDL) για το έτος 2019, προτείνοντας διάφορες δράσεις για τον εορτασμό της.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019 (26 Σεπτεμβρίου) σας παραθέτω τον παρακάτω συνδέσμου για ενημέρωσή σας:

Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μοντέρνων Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με δραστηριότητες, υλικό και σχετικές εκδηλώσεις

Η Διεθνής Ενωση Διερμηνέων Συνεδρίων (Περιφέρεια Ελλάδας – Κύπρου) έστειλε τις ευχές της για προώθηση της πολυγλωσσίας και της γλωσσικής πολυμορφίας μέσα από ένα βίντεο στο οποίο διερμηνείς από χώρες της ΕΕ μιλούν στα Ελληνικά και εξηγούν για ποιο λόγο αγάπησαν την Ελλάδα και τη γλώσσα της. Πηγή: Protagon.gr

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »

Επικοινωνία και συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς 13:15-14:00

24 Σεπτεμβρίου 2019 από

Ενημερωθείτε για την ημέρα και ώρα συνάντησης σας με τους εκπαιδευτικούς μας, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση και το προσωρινό πρόγραμμα.

Μεταβείτε στο σύνδεσμο: ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 11 Σχόλια »

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

24 Σεπτεμβρίου 2019 από

H 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού –Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα εορταστεί στο σχολείο μας την Παρασκευή 27-09-2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» στο σχολείο μας θα υλοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,

ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση, γερμανικά μήλα, χειροσφαίριση, με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων και

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικούς Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 απαιτείται:

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),
β. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, θα αναπτυχθούν οι παρακάτω δράσεις:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Α1 1.    Υποστήριξη των προτεινόμενων δραστηριοτήτων ( ψυχοκινητικού περιεχομένου  δραστηριότητες ) απ΄ το γυμναστή του τμήματος, στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

2.    Συζήτηση εντός της αίθουσας και χειροτεχνίες με αντικείμενο την υγιεινή  διατροφή.

Α2
 

Β1, Β2

 

1.    Ανάγνωση και επεξεργασία κειμένου σχετικά με τους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες και τον Σπύρο Λούη.

2.    Χειροτεχνίες σχετικές με την Ολυμπιάδα.

3.    Συζήτηση για την υγιεινή διατροφή.

Γ1  

 

1.Επεξεργασία κειμένου με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες.

2.Κατασκεύη αφίσας

 

 

 

 

1. Η αξία της φυσικής δραστηριότητας με τη βοήθεια ενός τραγουδιού hip hop

2. Συζήτηση για τη σημασία της άθλησης

3. Ομαδική κατασκευή κολάζ με τα αγαπημένα αθλήματα

 

Γ2
Δ1, Δ2 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΦΙΣΑΣ

 

Ε1, Ε2 1.Επεξεργασία κειμένου με θέμα την παραολυμπιακή ιδέα.

2.Διατροφικές συνήθειες –Πυραμίδα διατροφής (κατασκευή)

Oμαδικό παιχνίδι – Μαντηλάκι

 

ΣΤ1, ΣΤ2 1.    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΗΛΑ:  ΣΤ1 – ΣΤ2

2.    Κατασκευή αφίσας με θέμα την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ

3.    Προβολή ταινίας με θέμα τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ 27/9/2019

 •  Το πρωί μετά την προσευχή αναφορά για το μήνυμα της ημέρας 5΄
 •  Στην συνέχεια περπάτημα με αλλαγές ρυθμού και κατεύθυνσης στο προαύλιο όλων των μαθητών με οδηγία να μην ακουμπούν μεταξύ τους για 3’
 • Επόμενη δράση κατά τάξεις σε κύκλους πέταγμα της μπάλας /πάσες με οδηγία να μην πέσει η μπάλα κάτω και να μετρήσουν κατά τάξη 10 μπαλιές η Α’ ,20 η νΒ’ , 30 ηΓ’ ….  Για 5’
 • Επόμενη δράση σκοινάκια στο προαύλιο και παραδοσιακοί χοροί  (Συρτός  στα 2 , Καλαματιανός , Συρτός νησιώτικος  …)  20’
 •  Τελείωμα  της 1ης ώρας με ένα νέο ελληνικό τραγούδι …(Χέρια ψηλά)…
 •  Τη 2η ώρα κατά  τμήμα στις αίθουσες συζήτηση για τα θετικά της άθλησης και της υγιεινής / μεσογειακής διατροφής .
 • Την 3η ώρα οι τάξεις Α’ και Β’ στο προαύλιο θα παίξουν το παραδοσιακό παιχνίδι «Το μαντιλάκι» . Οι υπόλοιπες τάξεις στις αίθουσες δημιουργική απασχόληση .
 • Την 4η ώρα οι τάξεις Γ’ και Δ’ στο προαύλιο θα παίξουν το  ομαδικό παιχνίδι   «Γερμανικό». Αντίστοιχα οι υπόλοιποι.
 • Την 5η ώρα οι τάξεις Ε’ και Στ’ στο προαύλιο θα παίξουν βόλεϊ και «Γερμανικό».
 • Την 6η ΄ ώρα όλα τα τμήματα στις αίθουσες απολογισμός της ημέρας με έμφαση στα Ολυμπιακά ιδεώδη και προετοιμασία για την αθλητική επίσκεψη της επόμενης Παρασκευής!!!

Οι Εκπ. Φυσικής Αγωγής

Τζάκας Δημήμτρης

Αξαρλής Κυριάκος

Μουσική:

Μικρές τάξεις (α, β γ δημοτικού): προετοιμασία σώματος για τραγούδι (ζέσταμα) και παραλληλισμός με το ζέσταμα που γίνεται στο μάθημα της γυμναστικής. Αναπνοές, μουσικοκινητικά παιχνίδια σε εξωτερικό χώρο με χρήση μουσικών οργάνων

Μεγάλες τάξεις (δ, ε, στ): όπως και οι μικρότερες. Επιπλέον, συζήτηση για το ρόλο της μουσικής σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις (ενθάρρυνση, ρυθμός-επιδόσεις, παρελάσεις ομάδων κλπ), ακρόαση μουσικών παραδειγμάτων, λχ Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα.

Αγγλικά:

τραγούδια στην αγγλική γλώσσα και λεξιλόγιο σχετικό με τα αθλήματα.

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »

Ολοήμερο 2019-20

23 Σεπτεμβρίου 2019 από

Σας ενημερώνουμε ότι το ολοήμερο θα λειτουργήσει μέχρι τις 16:00 αφού πρώτα επανατοποθετηθεί  ο/η εκπαιδευτικός των Εικαστικών με 16 ώρες και οι 7 ώρες συμπλήρωσης της εκπαιδευτικού της Γερμανικής γλώσσας, συνόλου 23 ωρών.

Επισήμανση: Για τα δυο τμήματα του ολοημέρου έως τις 16:00 χρειάζονται 10 διδακτικές ώρες…συνεπώς μας λείπουν άλλες 13.

Ευελπιστούμε να εφαρμόσουμε το πλήρες πρόγραμμα ολοημέρου το συντομότερο δυνατόν.

Κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | 11 Σχόλια »

ΑΠΕΡΓΙΑ! Τρίτη, 24-09-2019

23 Σεπτεμβρίου 2019 από

Προτείνεται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών να ενημερωθούν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις  η οποία έχει κηρύξει  η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24-09-2019, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης και η οποία καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 11 Σχόλια »

« Παλιότερα άρθρα