Σας καλωσορίζουμε στο Σχολείο μας μέσω του Διαδικτύου.

Το Σχολείο μας στεγάζεται επί της οδού Ιθάκης 3 του Δήμου Αγρινίου και αποτελείται από την συνένωση του 18ου Δημοτικού Σχολείου με το 8ο Δημοτικό Σχολείο.

https://goo.gl/maps/amxmoDmewWe1J9329

Χαιρετισμός

Χαιρετισμός

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο διαδικτυακό μας χώρο. Στην ιστοσελίδα του σχολείου μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του και τις δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτό.

Πιστεύοντας ότι το σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να έχει στο επίκεντρό του το μαθητή, να είναι βιωµατικό και να αποτελεί χώρο µάθησης, χαράς και δημιουργίας και όχι µόνο στείρας διδασκαλίας. καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να καλλιεργήσουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Έτσι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις – εξορμήσεις βιωματικής μάθησης, ημέρες Θεάτρου και Κινηματογράφου, Υγείας και Αθλητισμού, Τέχνης και Λογοτεχνίας-Φιλαναγνωσίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις δράσης, κοινωνικής και οικολογικής ευαισθητοποίησης, έτσι ώστε τα παιδιά μας να αναπτύξουν προσωπική και κοινωνική ταυτότητα.

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή πλοήγηση στον ιστοχώρο μας, ο οποίος σας δίνει πληροφορίες για το σχολείο και τις δραστηριότητές μας

Η Διευθύντρια

Καλλίτσα Τσιρογιάννη

Voucher 200 ευρώ. Από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 οι αιτήσεις των δικαιούχων

Πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» για αγορά tablet, laptop, desktop

 

Η πλατφόρμα ανοίγει την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

– Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

– Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

 

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

– Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως  12000 ευρώ.

– Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

– Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Σημείωση: Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα των αιτήσεων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος:

https://www.digital-access.gov.gr/

 

Για τυχόν πληροφορίες από το σχολείο (κωδικός σχολείου-κωδικός μαθητή), απευθυνθείτε στο email  του σχολείου:mail@8dim-agrin.ait.sch.gr.

To σχολείο δεν εμπλέκεται  στην παραπάνω διαδικασία.

2 Απριλίου-Παγκόσμια ημέρα αυτισμού.

Δες τον αυτισμό με την καρδιά σου,τα μάτια ίσως σε ξεγελάσουν.

Διαδικτυακό μάθημα για τον αυτισμό από τους μαθητές /τριες της Στ τάξης του Σχολείου μας.

Διαδικτυακή Γιορτή 25ης Μαρτίου 1821

Η επέτειος της 25ς Μαρτίου  φέρνει στην μνήμη μας τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων του 1821,για να απελευθερωθούν από τον τούρκικο ζυγό.Την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διάλεξαν οι πρόγονοί μας για να κηρύξουν την επανάσταση εναντίων των Τούρκων.

Φέτος την ημέρα αυτή,οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας τιμούμε με μια μικρή διαδικτυακή γιορτή όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς στην θέση να απολαμβάνουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου,την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Οι δασκάλες της τάξης: Μπελεγρίνη Κωνσταντίνα-Ντούκα Βασιλική

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

 

Πανελλήνια σχολική γιορτή κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού η 6η Μαρτίου και το Σχολείο μας διαδικτυακά -στο μάθημα της Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής-παρουσίασε βίντεο με θέμα την σχολική βία και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές του Δ1-Ε1-ΣΤ1.

 

Αναστολή λειτουργίας Σχολικής Μονάδας.

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπήκε o Nομός Αιτωλοακαρνανίας  από την Πέμπτη 4/3/2021  επομένως αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Ως εκ τούτου το σχολείο μας θα αρχίζει  τηλεκπαίδευση από 14:10 έως 17:20 μ.μ.

Γιορτή λήξης ΣΤ τάξης 2020

Λόγω των μέτρων για την διασπορά της πανδημίας πραγματοποίηθηκε στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας μια λιτή γιορτή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης που αποφοιτούν από το σχολείο μας.Την παρακολούθησαν μόνο οι γονείς της τάξης .Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικό και τραγούδησαν με θέμα το καλοκαίρι.

Οι δασκάλες της τάξης: Κασσάρα Πρέκα Κωνσταντούλα-Παλιούρα Φωτεινή.

Επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων.

Την Παρασκευή  1 7 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές της Στ΄ τάξης πήγαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.  Έκαναν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας , πέρασαν από την πλατεία Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη και επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.