Ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης !

EISODOS

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων της  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026, την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Μέσα από το πρόγραμμα Η «Πινακοθήκη των Συναισθημάτων», ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα βασισμένο στις πρακτικές της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης στο Μουσείο και  μέσα από την περιήγηση στους χώρους της , θαύμασαν σημαντικά έργα τέχνης της Μόνιμης Συλλογής του Μουσείου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τα έργα, καθώς επίσης και με τον κόσμο των συναισθημάτων τους, καλλιεργώντας τη σχέση με τους/τις άλλους/ες, μέσα από την κατανόηση της σχέσης τους με τον εαυτό τους.

Η Τέχνη άλλωστε είναι ο καλύτερος τρόπος  για να έρθουμε σε επαφή με τον συναισθηματικό μας κόσμο και να αναγνωρίσουμε αυτό που νιώθουμε!

Η επίσκεψη  των μαθητριών/μαθητών στην Εθνική Πινακοθήκη αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία μάθησης και έμπνευσης. ενίσχυσε την αισθητική τους καλλιέργεια, την παρατηρητικότητα και την ενσυναίσθηση, προσφέροντάς τους πολύτιμες εμπειρίες που θα θυμούνται με χαρά!

1000012178 1        LORDOS BYRON

 

unnamed 4         IMG20260327115822

 

FIDI        IMG20260327111016

unnamed       IMG20260327121111       IMG20260327115726 1

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ – ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

ΦΩΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής επισκέφτηκαν το εκπαιδευτικό κέντρο Πειραματίξ, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα αφιερωμένο στο ΦΩΣ και τα ταξίδια που μας χαρίζει.

Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από έμπειρους φυσικούς,  έτσι ώστε τα παιδιά, ως μικροί και υπεύθυνοι επιστήμονες, να προσεγγίσουν τις έννοιες των φυσικών επιστημών με παιγνιώδη τρόπο και να απολαύσουν με ενδιαφέρον και  ενεργή συμμετοχή εντυπωσιακά πειράματα!  Με την κατάλληλη καθοδήγηση, ακολουθώντας την επιστημονική μέθοδο, ανακάλυψαν την ομορφιά της φυσικής και βίωσαν τη φύση και τις αλήθειες της επιστήμης μέσα από μια εμπειρικοβιωματική προσέγγιση.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά της Έκτης μας!

OLOI 1      PISTH STH FYSIKH

SKIES         KEPI

 

PEIRAMA        SKIES KAI FOS

 

 

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2026


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού γιόρτασαν τις Απόκριες με χαρά, δημιουργικότητα και πολλή διάθεση για παιχνίδι! Στον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικα δρώμενα που γέμισαν γέλια και ενθουσιασμό, ενώ η γιορτή κορυφώθηκε με ένα χαρούμενο χορευτικό που ετοίμασαν με μεράκι οι μαθήτριες του Στ1. Τα παιδιά χάρισαν σε όλους μια όμορφη γιορτινή στιγμή, γεμάτη ζωντάνια και συνεργασία.

Γαϊτανάκι


Χορευτικό