Το 7 είναι ο αριθμός που ασκεί τη μεγαλύτερη γοητεία διαχρονικά, σας διαβεβαιώνουμε!

Ας δούμε μερικά μόνο παραδείγματα:

Στην Ελληνική Μυθολογία: Επτά νέοι και επτά νέες από την Αθήνα θυσιάζονταν στον Μινώταυρο της Κρήτης. Επτά ήταν οι αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα κατά τον Όμηρο, επτά και οι χορδές της λύρας του!

Στην Αρχαιότητα: Επτά ήταν οι σοφοί, επτά αυτοί που εξεστράτευσαν κατά της ισχυρής Θήβας, επτά οι λόφοι της Ρώμης. Ο δε Πυθαγόρας θεωρούσε τον συγκεκριμένο αριθμό σύμβολο της τελειότητας, ενώ κι ο Νεύτων αργότερα διέκρινε επτά χρώματα στο ουράνιο τόξο, παρόλο που έξι είναι εμφανή!

Στη Θρησκεία: Επτά είναι οι ημέρες της Δημιουργίας του κόσμου, επτά και τα Ιερά Μυστήρια. Επτά οι εκκλησίες της “Αποκάλυψης” του Ιωάννη, επτά οι αρετές, επτά όμως και τα θανάσιμα αμαρτήματα!

Στα παραμύθια; Επτά ήταν τα ταξίδια του Σεβάχ του Θαλασσινού, επτά και οι νάνοι της Χιονάτης. Ακόμη και στον Χάρυ Πότερ ο αριθμός 7 κατέχει ιδιαίτερη θέση!

Κι ας μην ξεχνάμε ότι και τα Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου ήταν 7!

Στη λαϊκή μας παράδοση ο αριθμός εφτά δεν συνδέεται με καλοτυχία, αφού λέμε τον “ζώσαν εφτά φίδια” ή “εφτά χρόνια γρουσουζιάς” ή τον αθυρόστομο τον χαρακτηρίζουμε “εφτάγλωσσο”…

Σήμερα ο αριθμός 7; Συνδέεται μ’ένα και μόνο γεγονός. Αθλητικό. Με τα εφτά γκολ της Γερμανίας -που την έστειλαν στον έβδομο ουρανό- κατά της Βραζιλίας, που είχε τα εφτά κακά της μοίρας της στον χθεσινό αγώνα!

Poor Brazil…

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο του Διονύσιου Σιμόπουλου, Τα επτά Θαύματα του Κόσμου.