O Πάκης ο Παπάκης μας προσκαλεί…………

Γεια σας παιδιά,

είμαι ο Πάκης ο Παπάκης

και θα σας βοηθήσω να περάσουμε μαζί, ευχάριστα και δημιουργικά,αυτές τις μέρες που όλοι “Μένουμε Σπίτι”. Μέχρι να ανοίξουν πάλι τα σχολεία θα σας ζητήσω να εξερευνήσετε και να κάνετε κάποιες αποστολές, τις οποίες θα ζωγραφίζετε και θα τις  βάζετε μέσα σε ένα φάκελο (εάν δεν έχετε, μπορείτε να φτιάξετε από χαρτί Α4). Οι αποστολές θα ολοκληρωθούν μόλις ανοίξει το νηπιαγωγείο μας και τότε θα  φέρετε να δω το φάκελο και εγώ θα σας δώσω το ” Δίπλωμα του Εξερευνητή”.

1η Αποστολή

Σήμερα τελευταία μέρα του Μαρτίου, θα βγάζαμε από τα χεράκια μας, το μάρτη που είχαμε φορέσει την πρώτη μέρα του Μαρτίου.

Σύμφωνα με το έθιμο Μάρτης αποκαλείται  ένα φτιαγμένο από κόκκινο και άσπρο σχοινάκι ή κλωστές που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί, βραχιόλι φοριέται την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα

Για όλο το μήνα παιδιά και μεγάλοι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Όπως λέει ο λαός, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης για να μην καούν. Φυσικά, αυτό το λέει μόνο ο λαός, γιατί από τον ήλιο μας προστατεύει μόνο το αντηλιακό.

Όταν τελειώσει ο μήνας το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν και το αφήνουν πάνω στα δέντρα,  για να τον πάρουν τα χελιδονάκια, που έχουν επιστρέψει , και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Σας προτείνω να δείτε το παρακάτω βιντεάκι με τα χελιδονίσματα και στη συνέχεια να ζωγραφίσετε χελιδόνια με τις φωλιές τους και αν  έχετε ακόμα το βραχιολάκι σας να το κολλήσετε στις φωλιές.

Χελιδονίσματα

(για να παίξει στο κινητό ή στα τάμπλετ πρέπει να κατεβάσετε από το Play Store κάποιο Media Player)

Με αγάπη,

Πάκης Παπάκης

2 σχόλια στο “O Πάκης ο Παπάκης μας προσκαλεί…………

  1. Αγαπητέ Πάκη,
    Καλό μήνα με υγεία!
    Θα ζωγραφίσω τα χελιδόνια με τις φωλιές τους, μόνο που δεν έχω το βραχιολάκι γιατί κατα λάθος το πέταξα…
    Περιμένω με ανυπομονησία να ανοίξει και πάλι το σχολείο και να πάρω το δίπλωμα του εξερευνητή!
    Πολλά φιλιά,
    Λυδία Καρατζά

  2. Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη ιδέα σας!Περιμενουμε με ενθουσιασμό την επόμενη αποστολή σας κ ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σχολείο μας

Τα σχόλια είναι κλειστά.