Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραολυμπιακή Ημέρα» – Καυτατζόγλειο Στάδιο

Την Πέμπτη 18 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραολυμπιακή Ημέρα» στο Καυτατζόγλειο Στάδιο υπό την καθοδήγηση της κ. Στέλλας Οικονομίδου, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, με αφορμή τους επερχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται και υλοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ» και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και στη δημιουργία ενσυναίσθησης για τα άτομα με αναπηρία.
Μετά από μια σύντομη εισαγωγική ενημέρωση έγινε επίδειξη Παραολυμπιακών Αθλημάτων από κορυφαίους αθλητές και Παραολυμπιονίκες του συλλόγου και ακολούθησε βιωματική συμμετοχή των μαθητών. Συγκεκριμένα έπαιξαν γκολ μπολ, μπότσια, βόλλευ καθιστών, ποδόσφαιρο τυφλών και εξασκηθήκαν σε αγώνα δρόμου με περιορισμένη όραση και σε ρίψεις καθιστών με κατάλληλα προσαρμοσμένα για την ηλικία τους όργανα ρίψης (σφαίρα, εκπαιδευτικό ακόντιο).
Το ενδιαφέρον των μαθητών και ο ενθουσιασμός τους παρέμεινε αμείωτος καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και τα ερεθίσματα που δέχτηκαν αποτέλεσαν τη βάση για την καλλιέργεια των συναισθημάτων της αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού του άλλου.