Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Εικόνα1

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει άκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο φροντίζοντας τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.  (από την ιστοσελίδα του ΕΕΣ στο:  http://www.redcross.gr/default.asp?pid=7&la=1)

Με χαρά ανταποκριθήκαμε στην στην έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων, ειδών υγιεινής και απορρυπαντικών και είχαμε πολλές ερωτήσεις για τους ακούραστους εθελοντές.

Με τη συμμετοχή μας σε δράσεις φιλανθρωπίας εκπαιδευόμαστε στον εθελοντισμό, στη συμμετοχή, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη βοήθεια στον συνάνθρωπο, στον σεβασμό!

1