Τα ζώα τον χειμώνα

Στην καρδιά του χειμώνα, λοιπόν, και τα ζωάκια μας βρίσκουν τρόπους να προσαρμοστούν!! Μερικά ζώα αντέχουν τα κρύα γιατί έχουν πολύ λίπος και κατάλληλο τρίχωμα ή δέρμα όπως οι πιγκουίνοι.

Αλλά ζώα ζουν μόνο στο κρύο… όπως η άσπρη αρκούδα που κάναμε στα Αγγλικά!!

collage

Βέβαια υπάρχει και η καφέ αρκούδα που ζει και στην χώρα μας!! Αυτή διαλέγει έναν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει το κρύο… τον ύπνο!! Καλά ακούσατε: μαζί με την χελώνα, το φίδι, την νυχτερίδα και αλλά ζωάκια πέφτουν σε χειμερία νάρκη!!

SPhotoEditor 20260131 135200

Κάθε ζώο διαλέγει μια φωλιά μέσα σε σπηλιές ή κάτω από το χώμα! Κάθε τμήμα διάλεξε τον τρόπο δημιουργίας της φωλιάς!!

collage 1

Εσείς να κάνετε ησυχία… Προσοχή μην τις ξυπνήσουμε!! Ακόμα κι αν γίνετε κυνηγοί και πάτε για αρκούδες!! Εμείς πήγαμε!!

Στην πόλη μας βέβαια αρκούδες δεν θα βρούμε. Μπορεί όμως να βρούμε ένα πεινασμένο σπουργιτάκι… γι΄αυτό φτιάξαμε και μια φωλιά στο δέντρο της αυλής μας!!

και πολλά σπιτάκια στα ταμπλό των τάξεων και στις ζωγραφιές μας!!

SPOYR

Όπως και να έχει πάντως όλα τα ζωάκια έχουν ανάγκη από ζεστασιά. Και πάντα υπάρχει λύση αρκεί να έχουμε καλή διάθεση και να σκεφτόμαστε τον άλλο. Οι μεγάλοι το λένε αυτό ενσυναίσθηση και εμείς μπορούμε να το μάθουμε από το παρακάτω ουκρανικό παραμύθι!!

Καλή συνέχεια και να θυμάστε: Όλοι οι καλοί χωράνε … καμιά φορά και οι κακοί και που ξέρετε με λίγη αγάπη παραπάνω μπορεί να γίνουν καλοί και αυτοί!!

Καλό μήνα