ΜΙΚΡΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σήμερα τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είχαν τη χαρά να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία… Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων μας και στην ενότητα φροντίζω το περιβάλλον ασχοληθήκαμε με το Δάσος ως πηγή ζωής… Ένα απο τα σημαντικότερα θέματα που μας απασχόλησαν αποτέλεσε η προστασία του Δάσους… και ποιος είναι ο πιο αρμόδιος φορέας για να μας μιλήσει για αυτό απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ετοιμαστήκαμε και ξεκινήσαμε ως δόκιμοι και εμείς πυροσβέστες

image

να επισκεφθούμε το 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

10os ps athinas 1200x675 1

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν αρχικά μια σύντομη ενημέρωση μέσα στο κτίριο της πυροσβεστικής. Μας μίλησαν για τους τρόπους που λειτουργεί το πυροσβεστικό σώμα και πότε χρειάζεται να επέμβει. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, όπως και για τα νούμερα κλήσης της Πυροσβεστικής (199, 112).

collage

Στη συνέχεια βγήκαμε έξω και μας έδειξαν τον ατομικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος. Μας έγινε μια ξενάγηση στο χώρο….

collage 1

collage 3

και έφτασε η ώρα που όλοι ανυπομονούσαμε…

ΦΩΤΙΑ ΦΩΤΙΑ… ΜΙΚΡΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ…

collage 2

 

Φυσικά δε πήγαμε με άδεια χέρια… στους αγαπημένους μας πυροσβέστες για την υπέροχη μέρα που μας χάρισαν…. φτιάξαμε το Πυροσβέστη του 7ου Νηπιαγωγείου για να τους βοηθάει στο έργο τους..

image 2image 1

 

Τέλος με την επιστροφή μας στο σχολείο και αφού πετύχαμε στις εξετάσεις μας .. πήραμε το βραβείο επιβράβευσης για τη συμμετοχή μας σε άσκηση πυρασφάλειας….

1717144280481 1717144280488 1717144280472