Σήμερα μας επισκέφτηκε όπως κάθε χρόνο το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Πρόκειται για έναν μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό
ο οποίος ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.
Εμείς παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα
Με τη βοήθεια των παρουσιάσεων μάθαμε πως μπορεί να προκληθεί εύκολα ένα ατύχημα αλλά κυρίως πως μπορούμε πρώτα να προφυλαχθούμε και να προστατευτούμε και μετά πως να το αντιμετωπίσουμε αφού συμβεί!!
Πως τον εαυτό μου προστατεύω….
Στο τέλος όλοι οι μαθητές πήραν έπαινο συμμετοχής για όλα όσα έμαθαν στο πρόγραμμα!!!
Στο παρακάτω λινκ υπάρχουν μερικές συμβουλές και εικόνες για την πρόληψη ενός ατυχήματος στον χώρο του σπιτιού μας, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε να τα μελετήσετε τα πιθανά σενάρια μαζί με τα παιδιά…(υπάρχουν και επεξηγήσεις για κάθε εικόνα)
https://pedtrauma.gr/el/oxi-atiximata-sto-spiti/
Τα περισσότερα ατυχήματα σε μικρά παιδιά συμβαίνουν στο σπίτι καθώς εκεί είναι το περιβάλλον που νιώθουν ελεύθερα να εκφράσουν την περιέργεια τους. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου γι’ αυτό το περιβάλλον τους θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο με βάση την ηλικία, τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών μας.
Προσοχή στην Επιλογή των Παιχνιδιών
Τα παιχνίδια είναι για τα μικρά παιδιά πηγή χαράς. Τα ίδια τα παιχνίδια όμως μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα, εάν δεν προσέχουμε όταν τα επιλέγουμε.
Προσοχή στα Εγκαύματα
Έγκαυμα μπορεί να προκληθεί από τη φωτιά, τα καυτά φαγητά ή αντικείμενα, τα χημικά, τον ηλεκτρισμό και τον ήλιο.






