Η άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο νηπιαγωγείο είναι σημαντική για να προετοιμάσει τα παιδιά να αντιδράσουν με ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού. Στις 22-10-2024 στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκαν τα εξής:
1. Ενημέρωση παιδιών και προσωπικού:
•Πριν την άσκηση, εξηγήσαμε στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι ο σεισμός και τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν.
•Χρησιμοποιήσαμε εικόνες, βιβλία και βίντεο για να τους δείξουμε πώς να ενεργήσουν σε περίπτωση σεισμού.
2. Εξάσκηση στις σωστές ενέργειες:
•“Σκύβω, καλύπτομαι και κρατιέμαι”: Δείξαμε στα παιδιά να σκύψουν κάτω από τα τραπέζια, να καλύψουν το κεφάλι τους και να κρατηθούν από το έπιπλο μέχρι να σταματήσει ο σεισμός.
•Εξηγήσαμε γιατί είναι σημαντικό να μην τρέχουν και να παραμείνουν ψύχραιμα.
3. Εφαρμογή άσκησης:
•Χωρίς προειδοποίηση, σηματοδοτήσαμε την έναρξη του “σεισμού” χτυπώντας το κουδούνι του σχολείου.
•Τα παιδιά και το προσωπικό εκτέλεσαν την ενέργεια “σκύβω, καλύπτομαι, κρατιέμαι” μέχρι να δοθεί το σήμα λήξης του “σεισμού”.
4. Σχέδιο εκκένωσης:
•Μάθαμε στα παιδιά πού πρέπει να κατευθυνθούν μετά τον σεισμό εάν χρειαστεί εκκένωση του κτιρίου.
•Κάναμε μια δοκιμαστική έξοδο από το κτίριο με τάξη και ηρεμία, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές που θα έχουν οριστεί εκ των προτέρων.
Η άσκηση ετοιμότητας σεισμού θα επαναληφθεί σε λίγο καιρό.


















