7ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Όχι άλλο ένα blog… ένα ΑΛΛΟ blog.

Αρχεία για 11 Νοεμβρίου 2020


Συγχαρητήρια στο μαθητή του σχολείου μας ΠΕΤΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

        Συγχαρητήρια στο μαθητή της Γ’ λυκείου του σχολείου μας  ΠΕΤΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ για τη διάκρισή του στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πανω απο 2000 μαθητές και 260 εκπαιδευτικοί με 243 ομαδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο Αλέξανδρος κατασκεύασε ένα ευέλικτο τετράποδο ρομποτάκι για περισυλλογή απορριμμάτων.

Το ρομποτάκι έχει την ικανότητα να εντοπίζει σκουπίδια μέσω κάμερας (machine learning). Ο σχεδιασμός των  κινητήρων του, του επιτρέπει να διανύει δύσβατες περιοχές όπως δάση, χωματερές, λόφους με ελάχιστη δυσκολία σε σύγκριση με ρομπότ που βασίζονται σε ρόδες. Η ικανότητα του να εντοπίζει αντικείμενα (πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, φύλλα δέντρων) και η βασική αίσθηση χώρου που διαθέτει κάνει το ρομπότ ευέλικτο σε άγνωστα περιβάλλοντα. Προορίζεται για τον αυτοματοποιημένο καθαρισμό περιοχών,  όπως δάση, πεζοδρόμια  και χώρους αναψυχής.

Προβολή Συνημμένου

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείται να το δείτε εν λειτουργία.

https://www.youtube.com/watch?v=Sblo40GJvZc

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων