7ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Όχι άλλο ένα blog… ένα ΑΛΛΟ blog.

Αρχεία για Νοέμβριος, 2020


ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΕΛΤΙΩΝ Α.Τ.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄λυκείου όπως αποστείλουν προς το e-mail του σχολείου φωτοτυπία του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας.  Η φωτοτυπία να είναι και από τις δυο πλευρές του δελτίου.

Εγκύκλιος για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020-2021

Η παρούσα εγκύκλιος αφορά μόνο τους μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ (Γ΄ ημερησίου και Γ΄ τριετούς εσπερινού) οι οποίοι/ες επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2021-22. Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών/τριών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2021, ορίζεται το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται/αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e-mail ) από τους μαθητές/ριες στα Λύκεια.

Α-Δ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή

Α-Δ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΓΕΛ_για_υποβολή

Αρχείο_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΓΕΛ

ΑΡΧΕΙΟ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΟΡΓΑΝΑ_ΓΕΛ__ΕΠΑΛ

ΑΡΧΕΙΟ_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΓΕΛ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021

 

 

ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Λήψη αρχείου

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΑΠΟ 16-11-2020)

 

 

ΩΡΑΡΙΟ__ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Συγχαρητήρια στο μαθητή του σχολείου μας ΠΕΤΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

        Συγχαρητήρια στο μαθητή της Γ’ λυκείου του σχολείου μας  ΠΕΤΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ για τη διάκρισή του στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πανω απο 2000 μαθητές και 260 εκπαιδευτικοί με 243 ομαδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο Αλέξανδρος κατασκεύασε ένα ευέλικτο τετράποδο ρομποτάκι για περισυλλογή απορριμμάτων.

Το ρομποτάκι έχει την ικανότητα να εντοπίζει σκουπίδια μέσω κάμερας (machine learning). Ο σχεδιασμός των  κινητήρων του, του επιτρέπει να διανύει δύσβατες περιοχές όπως δάση, χωματερές, λόφους με ελάχιστη δυσκολία σε σύγκριση με ρομπότ που βασίζονται σε ρόδες. Η ικανότητα του να εντοπίζει αντικείμενα (πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, φύλλα δέντρων) και η βασική αίσθηση χώρου που διαθέτει κάνει το ρομπότ ευέλικτο σε άγνωστα περιβάλλοντα. Προορίζεται για τον αυτοματοποιημένο καθαρισμό περιοχών,  όπως δάση, πεζοδρόμια  και χώρους αναψυχής.

Προβολή Συνημμένου

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείται να το δείτε εν λειτουργία.

https://www.youtube.com/watch?v=Sblo40GJvZc

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.

ΚΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 9-11-2020


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων