Έβδομο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ακρίτα 118 & Κρήτης, Καλαμάτα, 24132 .Τηλ και Fax :2721084470

Νέα – Ανακοινώσεις

17 Μαρτίου 2017

                                     Παραλαβή  βαθμολογίας

Οι γονείς και οι κηδεμόνες στις 11:45

θα ενημερωθούν  για την πρόοδο των παιδιών  τους

κατά το δεύτερο τρίμηνο και θα παραλάβουν την βαθμολογία.

                                                            Αποτέλεσμα εικόνας για παραλαβη βαθμολογιας

                                                             16 Δεκεμβρίου

                                   Παραλαβή  βαθμολογίας

                                                       Αποτέλεσμα εικόνας για ελεγχοι προοδου δημοτικου

Οι γονείς και οι κηδεμόνες στις 11:45

θα ενημερωθούν  για την πρόοδο των παιδιών  τους

κατά το πρώτο τρίμηνο και θα παραλάβουν την βαθμολογία.

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Επιστολή

στους γονείς-κηδεμόνες

των μαθητών-τριών του Σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς –Κηδεμόνες,

ο Δ/ντής, το Διδακτικό και λοιπό  προσωπικό , εύχονται υγεία και καλή Σχολική χρονιά στους μαθητές –τριες μας.

Απευθύνω τις ολόψυχες ευχές μου για εύκολη προσαρμογή των νέων μαθητών-τριών  της Α΄τάξης του Σχολείου μας και  σας διαβεβαιώνω ότι οι δάσκαλοι τους και  όλοι οι εκπ/κοί γενικά του Σχολείου μας , συνδυάζουν την εμπειρία με την γνώση και τη διάθεση με την ικανότητα, για να παρέχουν στα παιδιά σας όχι μόνο ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων αλλά και  σωστό τρόπο συμπεριφοράς που θα τα βοηθήσει στην ομαλότερη κοινωνικοποίησή τους αλλά και στην απόκτηση ενός σωστού κώδικα επικοινωνίας με τους συμμαθητές τους. Ως  προς το  θέμα της ασφάλειας, -ειδικά τις πρώτες ημέρες – θα παρακαλούσα να δηλωθούν στην Υπεύθυνο Εκπ/κό του κάθε τμήματος  τυχόν ιδιαιτερότητες των μαθητών-τριών, λόγοι υγείας, συμπεριφοράς  κ.λπ.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2721084470 και τα οποία θα παρακαλούσα να τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις (π.χ δήλωση απουσίας μαθητή, δικαιολογημένη αργοπορία κλ.π).Αντιστοίχως θα παρακαλούσα τα δικά σας τηλέφωνα επικοινωνίας να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Επίσης για την αμεσότερη επικοινωνία καλό είναι να δοθούν email επικοινωνίας για κάθε μαθητή –τρια όπου είναι δυνατόν .Έτσι π.χ μπορείτε να στείλετε ένα email στο email του Σχολείου που είναι το: mail@7dim-kalam.mes.sch.gr στο οποίο θα αναγράφετε :ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ, ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ ,ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ.

Η ώρα προσέλευσης στο Σχολείο είναι 8.05  το αργότερο  και είναι από τα πιο βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε τη δέουσα προσοχή. Δεν είναι της στιγμής αλλά πιστέψτε με , είναι πολύ σημαντικό να νιώσει ο μαθητής-τρια ότι το Σχολείο εκτός από  δεύτερο σπίτι του , είναι ένας χώρος με δικαιώματα και υποχρεώσεις και στο πλαίσιο αυτό ο μαθητής-τρια, θα πρέπει να λειτουργεί. Η ώρα αποχώρησης από φέτος είναι στις 13.15, για τους μαθητές-τριες του πρωινού κύκλου και στις 15.00 ή στις 16.00 για τους μαθητές-τριες του Ολοήμερου.

Η άνευ σοβαρού λόγου είσοδός σας στο χώρο του Σχολείου τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών, αφενός δεν κρίνεται παιδαγωγικά σωστή αφετέρου δεν προσφέρει κάτι επί της ουσίας.

 Τέλος ο  σεβασμός στον εκπαιδευτικό είναι κάτι το οποίο δε διδάσκεται με παροτρύνσεις και με  «πρέπει», αλλά είναι κάτι το οποίο εν δυνάμει κερδίζεται και κτίζεται καθημερινά και εδώ την ευθύνη την έχουμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί, μέσα μαζικής επικοινωνίας, κοινωνία αλλά βεβαίως και πρωτίστως οι γονείς.

Ο εκπαιδευτικός τις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις γνωρίζει και σταθμίζει όλες τις παραμέτρους και με αίσθημα ευθύνης, δρα ανάλογα.

Δείξτε του την ανάλογη εμπιστοσύνη, έμπρακτα.

Καλαμάτα  12-9-2016

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συγκέντρωση και ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα,θα γίνει συγκέντρωση και ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων:

Ε2,    Δ,   Β1    στις 6:00μ.μ.

Γ1,    Γ2,  Β2   στις 6:30μ.μ.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα,θα γίνει συγκέντρωση και ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων:

Α1,    Α2           στις 6:30μ.μ.

 

 

 

Όταν το παιδί αρνείται να πάει στο σχολείο….

Πηγή: Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια –

 

BACK TO SCHOOL

Κάθε αρχή και δύσκολη

 

Ο…καημός της επιστροφής στο σχολείο εξακολουθεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς γονείς. Στο κάτω-κάτω τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο κάθε χρόνο και τα μικρότερα παιδιά στην εποχή μας έχουν την εμπειρία του παιδικού σταθμού ή της φύλαξης έξω από το σπίτι από κάποιο πρόσωπο που δεν είναι ο γονιός τους. Γιατί λοιπόν τα παιδιά δεν ξέρουν τι να περιμένουν από το σχολείο; Σκεφτείτε αυτό: η ανάπτυξη των παιδιών είναι τόσο γρήγορη, ώστε το να ξαναμπουν στην περσινή ρουτίνα έχει ήδη «μπαγιατέψει». Τα παιδιά είτε φοβούνται είτε περιμένουν με λαχτάρα την έναρξη του σχολείου, ανάλογα με το τι θυμούνται από την περασμένη χρονιά ή ανάλογα με το τι έχουν ακούσει από αδέρφια, συγγενείς και φίλους. Πως είναι να πηγαίνει κανείς στο σχολείο; Σκεφτείτε πως θα ήταν μια αλλαγή εργασίας για σας. Οι προσδοκίες για το τι πρόκειται να συμβεί και για το πως θα είναι τα πράγματα είναι τελικά το παν. Ετσι, η βοήθεια του γονιού θα πρέπει, σε μεγάλο βαθμό, να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο.
1. Η σχέση σας με το παιδί σας έχει μεγάλη επιρροή στο πως αισθάνεται. Ετσι, είναι σημαντικό να αντιληφθεί ότι, καταρχήν, δεν έχετε εσείς άγχος. Συχνά, και εντελώς αθέλητα, οι γονείς μεταδίδουν την ένταση και την ανησυχία τους στο παιδί, και μάλιστα με μη λεκτικό τρόπο αλλά με τη στάση τους. Αφιερώστε στο παιδί σας χρόνο—αυτό ισχύει όχι μόνο για μαμάδες αλλά και για μπαμπάδες. Η επιστροφή από τις διακοπές επηρεάζει πολλές εργασίες, αλλά προέχει το να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή και χρόνο στο παιδί αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή.
Λίγες μέρες πριν το σχολείο βάλτε κατά μέρος μεγάλες δουλειές και ασχολίες έξω από το σπίτι και αφιερώστε χρόνο στο παιδί σας. Κάντε μαζί τα ψώνια για το σχολικό του εξοπλισμό και αφήστε το παιδί να κάνει τις επιλογές του.
2. Μια νέα αρχή είναι πάντα φρέσκια και γεμάτη υποσχέσεις. Αυτή είναι η εποχή που οι γονείς θέτουν όρους και όρια στα παιδιά τους, προγραμματίζουν εξωσχολικές εκδηλώσεις και φτιάχνουν το οικογενειακό τους πρόγραμμα και ρουτίνα. Μην το παρακάνετε! Επικεντρωθείτε στην έναρξη της χρονιάς και προχωρήστε στα υπόλοιπα κάπως πιο αργά, αφού το παιδί σας βρει το σχολικό του ρυθμό. Διατηρήστε μια ομαλή οικογενειακή ρουτίνα τις πρώτες μέρες του σχολείου, με τακτές ώρες ύπνου και πρωινού ξυπνήματος.
3. Δείξτε κατανόηση και πέστε στο παιδί σας ότι όλα θα πάνε καλά. Αφήστε το να πάρει μαζί του κάποιο αγαπημένο του μικροαντικείμενο (με τη συμφωνία να μην το βγάλει από την τσάντα του την ώρα του μαθήματος). Ακούστε τις ανησυχίες του και μην τις υποβιβάζετε, είναι εντελώς αληθινές για το παιδί σας.
4. Κουβεντιάστε με το παιδί σας για την πρώτη του μέρα στο σχολείο και βοηθήστέ το να δημιουργήσει θετικές προσδοκίες. Χωρίς να υπερβάλετε, μιλήστε του για τους συμμαθητές του, την καινούργια δασκάλα, τα ωραία πράγματα που θα κάνει και θα μάθει, και μην ξεχάσετε να αναφέρετε την αυλή και το διάλειμμα. Μεταδώστε του τον ενθουσιασμό σας και δώστε του παραδείγματα από ωραίες στιγμές της δικής σας σχολικής ζωής.
5. Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι το σχολείο είναι ένα όμορφο μέρος όπου μαθαίνουμε ένα σωρό πράγματα. Η δουλειά του παιδιού είναι να είναι μαθητής, όπως και η δική σας δουλειά είναι το να πηγαίνετε στην εργασία σας.
6. Συχνά το κλάμα είναι αναπόσπαστο μέρος της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Μπορεί να δείτε μερικά δάκρια τη στιγμή που αφήνετε το παιδί στο σχολείο: χωρίς να τα σχολιάσετε, φιλήστε καθησυχαστικά το παιδί σας, διαβεβαιώστε το για την αγάπη σας και για το ότι θα επιστρέψετε να το πάρετε σύντομα και μόλις φύγετε θα στεγνώσουν και τα δάκρυα. Σε περίπτωση που το παιδί κλαίει με μαύρο δάκρυ και φωνάζει, μην παρατείνετε το μαρτύριο και των δυο σας: φύγετε αμέσως. Η στάση του γονιού που κάθεται και προσπαθεί να καλμάρει το παιδί χειροτερεύει τα πράγματα και εντείνει την κατάσταση. Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα παιδιά με αυτή τη συμπεριφορά με το που φεύγει ο γονιός ηρεμούν και ευχαριστιούνται το σχολείο.
7. Οι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις συμπτωμάτων όπως πονοκέφαλοι και κοιλόπονοι σχετίζονται καθαρά με το άγχος και την ένταση που έχει το παιδί την πρώτη μέρα του σχολείου. Ακούστε τους φόβους του με προσοχή και μην υποβιβάσετε τη σημασία των συμπτωμάτων του, αλλά από την άλλη διατηρήστε μια σταθερή στάση και καθησυχάστετό ότι θα περάσουν και ότι θα πρέπει να πάει στο σχολείο έτσι κι αλλιώς. Ακούγοντάς το παιδί με υπομονή και κατανόηση, αλλά χωρίς να υποχωρήσετε, μπορείτε να το βοηθήσετε και να μετριάσετε τις ανησυχίες του.

 

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

– Λήξη μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. Εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΘΕΜΑ : «Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες π .Ε της χώρας για το σχολικό έτος 2015-2016 – Λήξη σχολικού έτους 2014-2015» Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 7, §1 των Π δ. 200/98 & 201/98 φεκ 161Α/13-7-1998) όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7, §3 του Ν. 2817/2000 φεκ 78Α/14-3-2000), οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.

Β΄ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του ΠΔ. 201/1998 φεκ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 φεκ 8 τ. Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 φεκ 38 τ. Α΄/17.2.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α Δ.Υ.Μ). δ Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.7 /229 / 53868 /Γ1/10-5-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., « …Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π .Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)». Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/ 350 /67503 /Γ1/16-6-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων, όπως ορίζεται από τη με αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Α/18532 /18-8-2006 (ΦΕΚ 1309Β/13-9-2006) Υ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Γ’ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των κεφαλαίων Α’ και Β’ της παρούσης εγκυκλίου στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς το ζητήσουν με σχετική δήλωση. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 91109/Γ2/10-7-2008 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 120323/Γ2/27-9-2010 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών ΙΣΧΥΟΥΝ οι διατάξεις του άρθρου 3 του Π Δ 182/1984 ΦΕΚ 60Α), όπου ορίζεται ότι εγγράφονται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212Α), ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι ΑΝ δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Γ2/7268/2-10-1995 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

Δ΄ ΛΗΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Για το σχολικό έτος 2014-2015 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει τη Δευτέρα 15-6-2015, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.

 

 

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

σχολικη βια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O σύλλογος διδασκόντων

σε συνεργασία

με το σύλλογο γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας οργανώνει, στο χώρο του σχολείου ομιλία με θέμα

την «σχολική βία» από την ψυχολόγο Ευγενία Τσερπέ.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 29-03-2015 στις 6 το απόγευμα.

Η σχολική βία στις μέρες μας αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς

Η καταπολέμηση και η αντιμετώπισή της είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

—————————————————————————————

– Εορταστικές εκδηλώσεις για τις επετείους της 23ης και 25ης Μαρτίου.

Δευτέρα 23 Μαρτίου ( απόγευμα)

Το Σχολείο μας θα παραστεί με το σημαιοφόρο και τους παραστάτες στις 3:00 στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων και στη συνέχεια , μετα το τέλος της δοξολογίας , θα μεταβεί στο χώρο μπροστά απο την Φιλαρμονική , για την παρέλαση.

Τρίτη 24 Μαρτίου ( πρωί)

Το πρωί κανονικά προσέλευση στο σχολείο . Στις 8:30 θα γίνει γιορτή απο τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄.

Ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες και μερικά παιδιά απο την ΣΤ΄μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς , θα παρευρεθούν στην κατάθεση στεφάνου στις 11:00 π.μ στον Κεντρικό Λιμένα , όπου φέτος θα γίνει απο το σχολείο μας.

Τετάρτη 25 Μαρτίου ( πρωί )

Όλα τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο σχολείο μας, όπου στις 10:30 θα αναχωρίσουμε με το λεωφορείο για την Πλατεία Όθωνος ( παλιά αγορά ) και τους γύρω πεζόδρομους.

Ώρα 11:15 η έναρξη της παρέλασης θα γίνει από την Αρχή της Αριστομένους και ο τερματισμός στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Βασιλέως Κων/νου, όπου οι γονείς θα περιμένουν με δική τους ευθύνη να παραλάβουν τα παιδιά τους.

————————————————————————————

-6 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

2 Παραμύθια σχετικά με την ενδοσχολική βία : Τα μπαλόνια της φιλίας, Η Μόνα σε καινούριο σχολείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για τα μπαλονια τησ φιλιασ

ΤΑΙΝΙΑ: «ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»Ένας νέος και πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος, ο Άρης Σιούτης, αναλαμβάνει την έκτη τάξη σε κάποιο δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Από την πρώτη κιόλας μέρα, την προσοχή του τραβάει ο Λευτέρης, ένας εξαιρετικά αδύναμος μαθητής, σχεδόν αγράμματος. Σιγά-σιγά, ο δάσκαλος ανακαλύπτει ότι ο Λευτέρης είναι πολύ ευαίσθητο παιδί και διόλου καθυστερημένο, έχει μάλιστα συναρμολογήσει μόνος το ποδήλατό του. Παρά την αντίθετη γνώμη του διευθυντή του σχολείου, αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Αρχίζει να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, του μαθαίνει τις αριθμητικές πράξεις και ανάγνωση, και τον ορίζει ταμία στην έκθεση σχολικού βιβλίου. Μια μέρα που ο Άρης είναι άρρωστος, στην τάξη μπαίνει ο παλιός δάσκαλος κι ο Λευτέρης ξαναγίνεται ο περίγελος των συμμαθητών του. Απελπισμένος εγκαταλείπει το σπίτι του και ξεκινάει για τον Πλαταμώνα (χωριό κοντά στην Κατερίνη), για να συναντήσει τον παππού του. Στην παραλία τον βρίσκει ο Άρης που προσπαθεί να τον κάνει να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

-Μαθητική ταινία μικρού μήκους από την κινηματογραφική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «μου έκλεψαν το όνομά μου» του Ισπανού συγγραφέα–εικονογράφου Tassie σε εκδόσεις της ΕΨΥΠΕ.

Φεβρουάριος με κινούμενο πλαίσιο 2015

– ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ( πατήστε πάνω για μεγέθυνση )

σάρωση0001ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αστείος κλόουν που χορεύει

 

 

 

 

 

Καλό Καρναβάλι!

 

– Τα σχολεία της Καλαμάτας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου λόγω της Εορτής της Υπαπαντής Του Σωτήρος .

Το πρωί της Δευτέρας στις 10:30 αντιπροσωπεία του σχολείου μας , αποτελούμενη από την σημαιοφόρο , 4 μαθητές , 4 μαθήτριες και την δασκάλα κυρία Δημητρακοπούλου Αικατερίν

η θα πάρει μέρος στην λιτανεία της εικόνας.

 

 

 

 

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

12-01-2015

Κλειστά στις 23 και στις 26 Ιανουαρίου τα σχολεία λόγω της διενέργειας Βουλευτικών Εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω της διενέργειας βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, για όσες σχολικές μονάδες έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας οι διευθυντές τους καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου 2015 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωσή των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, η οποία απεστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεση τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας

Δεκέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

a

7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

& ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

BAZZAR -EKΛΟΓΕΣ <-( Πατήστε πάνω για να το δείτε ολόκληρο )

 

 

05 Δεκεμβρίου 2014

«Διενέργεια Προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει την υλοποίησή του και την τρέχουσα σχολική χρονιά (2014-2015).

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 15/12/2014 έως 15/5/2015 και περιλαμβάνει τις παρακάτω αξιολογήσεις:

1. Αξιολόγηση σωματικής διάπλασης μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής .

2. Αξιολόγηση σωματικής δραστηριότητας και φυσικής κατάστασης μαθητών/τριών Δημοτικών σχολείων από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.

3. Αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής των μαθητών/τριών των Δημοτικών σχολείων (μέσω ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων).

Οι μετρήσεις θα γίνονται σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (δηλαδή διαθέτουν Α.Δ.Υ.Μ. σε ισχύ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις) και έχουν προσκομίσει την ενυπόγραφη δήλωση γονέα /κηδεμόνα (βλέπε επισυναπτόμενη δήλωση συγκατάθεσης).

Οι μετρήσεις γίνονται από τον εκπαιδευτικό ΠΕ11 της σχολικής μονάδας ή από κλιμάκια εκπ/κών ΠΕ11 (οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο και απασχολούνται για τις ανάγκες του προγράμματος για το υπόλοιπο του υποχρεωτικού τους ωραρίου). Τα κλιμάκια συστήνονται για τον σκοπό αυτό, από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από πρόταση της Ομάδας Φυσικής Αγωγής. Η οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής αναλαμβάνει και τον συντονισμό του έργου του αντίστοιχου κλιμακίου.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την επιστημονική παρακολούθηση του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

EYZHN Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα του e- ΕΥΖΗΝ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Το Πνεύμα των Χριστουγέννων την πόρτα μας χτυπάει,
Αγάπη να δώσουμε απ” όλους ζητάει.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρινόμαστε και φέτος όπως κάθε χρόνο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, με αφορμή τις Άγιες μέρες που έρχονται, αποφάσισε ν” απευθυνθεί στα φιλάνθρωπα αισθήματά σας και να οργανώσει έρανο σε τρόφιμα, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας . Μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στις αίθουσες κουτιά , όπου θα συλλέξουμε τα τρόφιμα και θα τα παραδώσουμε στα τοπικά γραφεία των Χωριών SOS Καλαμάτας.
Υπάρχει άμεση ανάγκη για :
Όσπρια , ζυμαρικά , ρύζι , δημητριακά , αλεύρι , ζάχαρη, γάλα εβαπορέ , σάλτσες , μπισκότα αλάτι, μαρμελάδες , μέλι , λάδι κ.α
Ευχαριστούμε για την συνεργασία σας
Ο Σύλλόγος Διδασκόντων του 7ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων