Εικαστική έκθεση μαθητών του σχολείου μας

Η ετήσια εικαστική έκθεση των μαθητών έλαβε χώρα την Τετάρτη 5 Ιουνίου και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, αναδεικνύοντας τη σχέση που έχει η τέχνη με την κοινωνία. Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Κοινωνώντας με την κοινωνία μέσα από την τέχνη» που υλοποιήθηκε από τη δασκάλα των εικαστικών Ανδριανή Αμπάβη, οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς φιλοτέχνησαν ποικίλα έργα -ατομικά και ομαδικά- εμπνεόμενοι από τα έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, από τα ήθη και τα έθιμά τους προάγοντας την κοινωνικοποίησή τους αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητά τους. Οι μαθητές κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά στη τέχνη, αλλά και να είναι πιο ανοιχτοί στην παρουσίαση των έργων τους εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Μέσω της εικαστικής έκθεσης παρουσιάστηκαν τα έργα των μαθητών «ανοίγοντας» έναν γόνιμο διάλογο με τους θεατές. Η τέχνη είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας ιδεών, σκέψεων και αξιών.

Η σχέση τέχνης και κοινωνίας είναι ιδιαίτερα στενή: Ο δημιουργός φιλοτεχνεί τα έργα του με συγκεκριμένες προθέσεις, συναντώντας τον εαυτό του και απευθυνόμενος σε ένα κοινό που είναι πρόθυμο να τα απολαύσει, να συγκινηθεί και να κατανοήσει τα μηνύματα του. Το έργο τέχνης έχει τη δυναμική να επηρεάσει την κοινωνική ομάδα, προτείνοντας τρόπους σκέψης και καλλιεργώντας αξίες.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Προγράμματα-Διακρίσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.