Λειτουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης

Οκτ 20241

7240cb4e ddbb 4756 aaee 1934e48145dc

Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης 2024-2025: Κωνσταντίνα Δημητροπούλου

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας 2024-2025

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων συντάχθηκε σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ.: Φ14/22511/Δ1/2018 (ΦΕΚ Β΄688/28-02-2018) Υ.Α. Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ίδρυση Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων».  και την με αριθ. πρωτ.(Φ.17/80741/Δ1 ΦΕΚ 4344/25-7-2024) Υ.Α. Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ίδρυση Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων».

Ο Κανονισμός αναρτάται σε εμφανές σημείο της Σχολικής Βιβλιοθήκης και στην ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/7dimanliosion.Οι μαθητές/τριες και οι γονείς ενημερώνονται για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης στην αρχή της σχολικής χρονιάς με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Σκοπός της Σχολικής Βιβλιοθήκης είναι:

  1. Η εξοικείωση των μαθητών/τριών με τον κόσμο του βιβλίου και της λογοτεχνίας, καθώς επίσης και με τους κανόνες λειτουργίας μιας δανειστικής βιβλιοθήκης.

  2. Η πρόσβαση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας σε έναν χώρο συγκέντρωσης και ηρεμίας μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος.

  3. Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου μέσα από τον έντυπο λόγο και την πρόσβαση στην πληροφορία .

  4. Η συνεργασία με άλλες σχολικές βιβλιοθήκες στα πλαίσια ανταλλαγής καλών πρακτικών.

  5. Η διοργάνωση αναγνώσεων, δραματοποιήσεων και άλλων εκδηλώσεων στον χώρο της βιβλιοθήκης με αφορμή επετειακές ημέρες.

  6. Η ενθάρρυνση και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

    Ο χώρος της Σχολικής Βιβλιοθήκης προσφέρεται για:

    1. Αναζήτηση και δανεισμό βιβλίων, παραμυθιών, περιοδικών.

    2. Διενέργεια δράσεων, παρουσίασης βιβλίων, φιλοξενίας συγγραφέων, εκπόνησης εργασιών, δημιουργίας σχολικής εφημερίδας κ.α.

    3. Απασχόλησης μέσω επιτραπέζιων παιχνιδιών και προετοιμασίας μαθητών/τριών στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου σε αγώνες σκακιού.

      Κανόνες της Σχολικής Βιβλιοθήκης:

      • Μέσα στους χώρους της Βιβλιοθήκης τηρείται ησυχία και δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητών και ροφημάτων.

      • Όλοι οι χρήστες οφείλουν σεβασμό στο υλικό της Βιβλιοθήκης (Η/Υ, φωτοτυπικά, έπιπλα, βιβλία κ.τ.λ.).

      • Το υλικό της συλλογής διατίθεται στα μέλη για διάβασμα και για δανεισμό. Οι χρήστες δεν τοποθετούν μόνοι τους στα ράφια τα βιβλία, αλλά τα παραδίδουν στην Υπεύθυνη για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

      • Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του βιβλίου, υποχρεούνται να το αντικαταστήσουν.Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί με την παρουσία της Υπεύθυνης βιβλιοθήκηςκάθε Τρίτη (4η ώρα), κάθε Τετάρτη (5η ώρα) και κάθε Πέμπτη (5η ώρα). Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στον χώρο της βιβλιοθήκης συνοδευόμενοι και υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους. Κάθε εκπαιδευτικός, με τους μαθητές/τριες του τμήματός του, μπορεί να έχει πρόσβαση στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και εκτός των τακτικών ωρών λειτουργίας της, μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκη

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Νομοθεσία

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων