Εσωτερικός Κανονισμός του 74ου Νηπ/γείου Αθηνών 2023-24

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 74ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

1.Εισαγωγή

Η σχολική κοινότητα είναι μία οργανωμένη ομάδα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Το Νηπ/γείο προετοιμάζει τα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Με τον όρο «Σχολικός Κανονισμός» εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου.

Οι συνθήκες αυτές έχουν στόχο τη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος το οποίο θα εξασφαλίζει την ομαλή συνεργασία,τον αμοιβαίο σεβασμό,την εκτίμηση και την αναγνώριση των μελών της σχολικής κοινότητας. Για το σκοπό αυτό συντάσσεται ο Κανονισμός Εσωτερικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας, ο οποίος είναι πλήρως εναρμονισμένος με την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία του σχολείου.

2.Γενικές αρχές / στοιχεία

Ο σκοπός του Νηπιαγωγείου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Νηπιαγωγείο, ως φορέας κοινωνικοποίησης του παιδιού (μετά από την οικογένεια), συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων και προνηπίων.

Σύμφωνα με το άρθρο 3, του Ν.1566/1985, το Νηπιαγωγείο βοηθά τα νήπια «να καλλιεργούν τις αισθήσεις τους, να οργανώνουν τις πράξεις τους, κινητικές και νοητικές, να εμπλουτίζουν και να οργανώνουν τις εμπειρίες τους, από το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον, να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, ελεύθερα και αβίαστα, να αναπτύσσουν την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης, με σύμβολα γενικά και ιδιαίτερα, στους τομείς της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Αισθητικής».

Επιπλέον το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο επιδιώκει το σεβασμό της προσωπικότητας του νηπίου, την ικανοποίηση των φυσικών και ψυχικών του αναγκών,το σεβασμό στη διαφορετικότητα,τη συνεργασία και τη δημοκρατία.

74ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΤΜΗΜΑΤΑ (ΚΩΔΙΚΌΣ 9051198)

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΕΖΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

ΠΡΩΙΝΟ 1  :   ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΛΜΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΠΑΥΛΟΥΝΗ ΠΕ.60,

ΠΡΩΙΝΟ 2  :    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΑΛΑΝΗ ΠΕ.60,

ΟΛΟΗΜΕΡΟ 1:ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΕΖΕ ΠΕ.60,

ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2 :ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΕ.60,

ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΟΥΛΑΚΗ ΠΕ.60 ΕΑΕ,

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΥΓΙΑ ΠΕ.60,50

ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΔΕ 01 ΕΒΠ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ : ΑΘΗΝΑ ΧΑΡΑΜΗ  ΠΕ.06

ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ. https://blogs.sch.gr/74nipathin/agglika-sto-nipiagogeio/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ: ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΕ 30

3. Σχολικό έτος

Έναρξη / λήξη μαθημάτων.Το σχολικό έτος των νηπιαγωγείων αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους, ημέρα κατά την οποία χορηγούνται τα αναμνηστικά στα νήπια. Όταν η 15η Ιουνίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη.

4. Ωράριο λειτουργίας / Προσέλευση – Αποχώρηση

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ

  • ΠΡΩΙΝΟ 1 και ΟΛΟΗΜΕΡΟ 1    ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΟΔΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)

  • ΠΡΩΙΝΟ 2 και ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2    ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΟΔΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)

  • ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ

Η ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  • Η προσέλευση των μαθητών το πρωί γίνεται στο σχολείο από τις 8.15π.μ.-8.30π.μ.Οι γονείς οφείλουν να τηρούν και να σέβονται το ωράριο του Νηπιαγωγείου.Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
  • Κατ’ εξαίρεση σε περίπτωση καθυστέρησης μαθητή/τριας,η είσοδος μπορεί να επιτραπεί  κατά τη διάρκεια του διαλείμματος (10.30-10.45π.μ.)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ

  •  ΠΡΩΙΝΟ 1 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΟΔΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)

  •  ΟΛΟΗΜΕΡΟ 1 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
  •  ΠΡΩΙΝΟ 2 και ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΟΔΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)

  • Η αποχώρηση από το Νηπιαγωγείο γίνεται στις 13.00 για τα πρωινά τμήματα και 16.00 για τα ολοήμερα.Οι γονείς οφείλουν να τηρούν και να σέβονται το ωράριο του Νηπιαγωγείου.

Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς/κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους. Οι μαθητές σε καμία περίπτωση δε φεύγουν πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια,ξαφνική αδιαθεσία), γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή ενηλίκου κηδεμόνα,αφού υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση πρόωρης αποχώρησης.Συστηματική πρόωρη αποχώρηση από το Νηπ/γείο,δεν προβλέπεται,παρά μόνο με επίδειξη δημόσιου εγγράφου.

5. Φοίτηση / Απουσίες

Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική. Η συνεχής φοίτηση του παιδιού αποτελεί βασική προϋπόθεση τόσο για την ομαλή προσαρμογή του στο σχολικό περιβάλλον, όσο και για την απρόσκοπτη παρακολούθηση του Προγράμματος Δραστηριοτήτων του Νηπιαγωγείου. Οι απουσίες ενημερώνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του my school , για αυτό το λόγο θα πρέπει να γνωρίζουμε την αιτιολόγησή τους.

Αν κάποιο παιδί είναι άρρωστο ,κυρίως από κάποια μεταδιδόμενη νόσο ,οι γονείς πρέπει να το ξαναφέρουν στο σχολείο,εφόσον έχουν υποχωρήσει πλήρως τα συμπτώματά του,χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειάς του στα άλλα παιδιά. Αν ένα παιδί υποβάλλεται σε κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ή αν έχει ευαισθησία σε φάρμακα, σε κάποιες τροφές ή σε κάτι άλλο πρέπει να ενημερωθεί το σχολείο.

 

Πρέπει τα παιδιά να παραμένουν σπίτι, με το πρώτο σύμπτωμα αδιαθεσίας και να επιστρέφουν στο Νηπ/γείο, με ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα .

Απαγορεύεται η χορήγηση φαρμάκων από τους/τις Νηπιαγωγούς, όπως ορίζει σχετική νομοθεσία.Μόνο ο Σχολικός Νοσηλευτής έχει δικαίωμα να χορηγεί φάρμακα με την έγκριση των γονέων.

6. Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου καθορίζεται από το προεδρικό Διάταγμα 79/1-8-2017 σύμφωνα πάντα με τις τροποποιήσεις στις κείμενες διατάξεις.Συντάσσεται και υπογράφεται από την Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης Ά Αθήνας.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων το οποίο ακολουθούμε έχει καθοριστεί με όσα προβλέπει και περιλαμβάνει το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)για το Νηπιαγωγείο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι επίσης σύμφωνο με τις απαιτήσεις της εποχής μας, τόσο για την παροχή ποιοτικής όσο και άρτιας εκπαίδευσης.

Σχέδια δράσης εκπονούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς βασιζόμενα πάντα στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Τα ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΉΤΩΝ έχουν ενταχθεί στο Ωρολόγιο πρόγραμμα και πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

7. Σχολικές γιορτές – εκδηλώσεις / αργίες

Τα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν:

1. Τα Σάββατα και τις Κυριακές

2.Την 3η Οκτωβρίου ημέρα γιορτής του πολιούχου των Αθηνών

3. Την 28η Οκτωβρίου (Εθνική εορτή)

4. Τη 17η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνονται εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή.

5. Από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).

6.Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών τηρείται το Ωρολόγιο Πρόγραμμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

7. Την Καθαρά Δευτέρα

8.Την 25η Μαρτίου (Εθνική εορτή)

9. Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα),

10.Την 1η Μαΐου

11. Την εορτή του Αγίου Πνεύματος

12. Από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές)

Οι σχολικές γιορτές, εθνικές, θρησκευτικές ή άλλου τύπου, καθώς και οι διδακτικές επισκέψεις αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην πραγματοποίηση του σχολικού έργου, γι’ αυτό οι μαθητές καλό θα ήταν να μην απουσιάζουν από αυτές αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Ειδικότερα:Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία και για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στις 24 του ίδιου μήνα. 

Τα Νηπιαγωγεία παραμένουν επίσης κλειστά όταν οι Νηπιαγωγοί παρακολουθούν υποχρεωτικά σεμινάρια της Σχολικής Συμβούλου και κατά τις εκλογές (Δημοτικές, Βουλευτικές…).

8. Διδακτικές επισκέψεις

Σε περίπτωση διδακτικής επίσκεψης τηρείται το ημερήσιο σχολικό διδακτικό ωράριο, ενώ θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση, προς τους γονείς και γραπτή έγκρισή τους.

9. Πρόγευμα-Δεκατιανό

Κάθε παιδί θα πρέπει, από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχει μαζί του μία σχολική τσάντα νηπιαγωγείου (με εύχρηστο κούμπωμα), μέσα στην οποία θα φέρνει καθημερινά μια αλλαξιά ρούχων και τα απαραίτητα είδη για την προσωπική του υγιεινή και τη διαδικασία της διατροφής.

Οι γονείς φροντίζουν για την υγιεινή διατροφή.Απαγορεύονται τα γαριδάκια, τσιπς, σοκολάτες, κρουασάν τυποποιημένα κ.α. Δεν πρέπει να έχει μαζί του ξηρούς καρπούς, τσίχλες, ή καραμέλες, για λόγους ασφάλειας τόσο του ιδίου, όσο και των άλλων παιδιών.

10. Γεύμα Ολοήμερου

Tηρούνται οι όροι όπως έχουν ενημερωθεί προφορικά οι γονείς/κηδεμόνες.

11.Έλεγχος-υγιεινή

Παρακαλούνται οι γονείς να κάνουν τακτικό έλεγχο των παιδιών για κόνιδα/ψείρες και να ενημερώνουν το νηπιαγωγείο εάν κολλήσει το παιδί τους.

 

12. Ονομαστικές εορτές – γενέθλια

Δεν προτείνεται η κατανάλωση γλυκών στο σχολείο και μάλιστα χωρίς την άδεια των γονέων σε κάθε περίπτωση.

13. Προϊσταμένη – Διδακτικό προσωπικό

Συνεισφέρουν στη δημιουργία ήρεμου, ευχάριστου και συνεργατικού κλίματος στο σχολείο. Οι μεταξύ τους σχέσεις είναι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού, συναδελφικότητας, συνεργασίας και επικοινωνίας.

Διατηρούν εχεμύθεια σε ό,τι αφορά την πορεία των μαθητών και ιδιαίτερα για θέματα που θεωρούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Επικοινωνούν με τους γονείς, όταν απουσιάζει ο μαθητής/τρια μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν ενημερωθεί για την αιτία της απουσίας.

Αντιμετωπίζουν τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών ως συνεργάτες, αρωγούς στο έργο τους για την καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Ακούν,με σεβασμό, τους όποιους προβληματισμούς τους και προσπαθούν να αναζητήσουν λύσεις,οι οποίες θα βελτιώσουν τις γνωστικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των παιδιών.

Σε περίπτωση που η συμπεριφορά (γνωστική, κινητική, κοινωνική, συναισθηματική, προβλήματα λόγου) των νηπίων χρήζει διάγνωσης/ υποστήριξης από ειδικούς επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί της γενικής και της ειδικής αγωγής κατευθύνουν/συμβουλεύουν τους γονείς/κηδεμόνες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας προς αυτούς.Το σχολείο μας διαθέτει Τμήμα Ένταξης και Νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής.

14. Συνεργασία γονέων και διδακτικού προσωπικού

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από τη νηπιαγωγό της τάξης. Για το λόγο αυτό οι συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών θα γίνονται στο τέλος κάθε τριμήνου,σε προγραμματισμένες ώρες και μέρες, εκτός του διδακτικού και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Οφείλουν να διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που τους αποστέλλονται με το email που έχουν δηλώσει.

Οφείλουν να γνωστοποιούν εμπιστευτικά στη Νηπιαγωγό της τάξης κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή αλλά και οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή του παιδιού προκειμένου η Νηπιαγωγός να γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες και τις αδυναμίες του και να δουλεύει πάνω σ’ αυτές.

Σε περίπτωση απουσίας μαθητή είναι απαραίτητο να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο με email ή με τηλέφωνο στο 210-2281930  και  213-1302479 τις εξής ώρες  8.30-9.00 ή 12.10-13.00

Σε περίπτωση που ένα νήπιο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο δηλώσει αδιαθεσία ενημερώνεται, από τη δασκάλα του , τηλεφωνικά ο γονέας/κηδεμόνας του για την άμεση προσέλευσή του στο σχολείο και την παραλαβή του μαθητή/τριας.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να προσκομίζουν έγκαιρα τα διάφορα έγγραφα (π.χ. Α.Δ.Υ.Μ., Βιβλιάρια Εμβολίων, Υπεύθυνες Δηλώσεις, κ.ά.) που τους ζητούνται από το σχολείο.

15. Πολιτική του σχολείου προστασίας από πιθανούς κινδύνους.Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Για την προστασία από σεισμούς και συνοδά φυσικά φαινόμενα επικαιροποιείται τακτικά το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στην αρχή της σχολικής χρονιάς και υλοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, στην αρχή του σχολικού έτους σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών εντός του σχολικού χώρου. Επίσης, ενημερώνουν τους μαθητές/μαθήτριες για τους βασικούς κανόνες και τρόπους αντίδρασης κατά την εκδήλωση των φαινομένων αυτών.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση κρίσης οι μαθητές/μαθήτριες παραδίδονται μόνο στους γονείς/κηδεμόνες τους ή στα πρόσωπα που οι γονείς/κηδεμόνες έχουν ορίσει γραπτώς για την παραλαβή των μαθητών/τριών από τη σχολική μονάδα.

Τέλος, σε καταστάσεις πανδημίας ή ακραίων-επικίνδυνων φαινομένων οι εκπαιδευτικοί, μαθητές/μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες, Διευθυντές/Διευθύντριες, Προϊστάμενοι/Προϊστάμενες οφείλουν να συμμορφώνονται και να ακολουθούν ρητά τις οδηγίες που εκδίδουν οι εκάστοτε αρμόδιοι φορείς/υπηρεσίες: π.χ. Ε.Ο.Δ.Υ,  Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κ.λ.π. για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την ασφάλεια των μελών της.

16. Χώρος συγκέντρωσης σε περίπτωση ανάγκης O xώρος συγκέντρωσης έχει καθοριστεί το τμήμα του προαυλίου που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για την ασφάλεια των παιδιών έχει καταρτιστεί σχέδιο διαφυγής και πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας .

17. Επικοινωνία με το σχολείοΤo σχολείο διαθέτει και λειτουργεί επίσημο ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/74nipathin/

Υπεύθυνη για τη διαχείριση του είναι η Προϊσταμένη του σχολείου. Αναρτήσεις κάνουν και οι εκπαιδευτικοί. Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων μεριμνούν για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών στο Διαδίκτυο και ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες του Π.Σ.Δ.Επίσης παρέχουν οδηγίες στην έκδοση λογαριασμών πρόσβασης στο ΠΣΔ για όλους τους μαθητές του νηπιαγωγείου σε περίπτωση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2102281930  και  213-1302479

Email:mail@74nip-athin.att.sch.gr

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Η Προϊσταμένη

Μαρκέζε Ευαγγελία